“Bijeli mag” Drago Mitrović (50) uhapšen dok je kolona nesrećnika čekala ispred “kancelarije” da ih ISCIJELI - Volim Podgoricu

“Bijeli mag” Drago Mitrović (50) uhapšen dok je kolona nesrećnika čekala ispred “kancelarije” da ih ISCIJELI

Policija je uhapsila Draga Mitrovića, samoprozvanog “bijelog maga” dok ga je 20 ljudi čekalo ispred kancelarije u Beogradu da ih “izliječi”, piše Blic.

Mitrović (50) je uhapšen zbog sumnje da je sa Nikolom K. (30) pokušao da iznudi pola miliona eura od jednog Beograđanina (57) u manastiru kod Šida.

Već osuđivani prevarant, poznat i pod nadimkom koji je sam sebi nadjenuo – Bijeli mag, ovoga puta riješio je da iskoristi svog klijenta kako bi nasamario žrtvu iz Beograda za sumu od čak pola miliona eura.

Sve je počelo kada je Nikola došao kod “Bijelog maga” da mu ovaj skine “crnu magiju” i pritom mu platio za te usluge.

“Mitrović je zloupotrijebio nesreću čovjeka. Obećao mu je da će ga izliječiti ako mu ovaj pomogne u iznudi od jednog imućnog Beograđanina. Sva trojica – i žrtva, i Nikola koji je posrednik u zločinu, ali i Bijeli mag, inače su dobrostojeći”, kaže izvor Blica.

Kada je oštećeni uoči Nove godine došao na dogovoreno mjesto, u manastir kod Šida, Nikola K. mu je prišao, omamio ga elektrošokerom i uz prijetnju pištoljem zahtijevao isplatu 500.000 eura kako ne bi naudio njemu i njegovoj porodici.

Žrtvi su dali instrukcije kako će i kada, u narednom periodu isplatiti novac, nakon čega su je pustili.

Beograđanin je pokušaj iznude prijavio policiji, pa su Mitrović i Nikola K. uhapšeni.

Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti dovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.

Mitrović, koji je rodom iz Bijeljine, prije 11 godina je hapšen jer je, takođe, iznuđivao novac, ali rođacima koje je zastrašivao “crnom magijom”. Zbog toga je bio osuđen na pet godina zatvora. On i njegov saučesnik Zoran Golub iz Novog Sarajeva, prijetnjama su iznudili više od 300.000 eura.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com