Duže se putuje od centra PG do Cetinjskog puta, nego od kružnog do Cetinja - Volim Podgoricu

Duže se putuje od centra PG do Cetinjskog puta, nego od kružnog do Cetinja

Iako je kružni tok, izgrađen prije pola godine na raskrsnici Cetinjskog i Nikšićkog puta, trebalo da rastereti saobraćaj, gužve u tom dijelu grada i dalje su svakodnevica. Posebno je kritična situacija u Ulici Vojislavljevića.

Nacrtom Programa uređenja prostora Glavnog grada, koji čeka usvajanje u lokalnom parlamentu, za izgradnju i rekonstrukciju ulica i mostova u Podgorici izdvojiće se gotovo 18 miliona eura, od kojih će 5 miliona otići na izgradnju prve faze Jugozapadne obilaznice. Čak ni to, vjeruju vozači, neće olakšati vožnju kroz ulicu Vojislavljevića, ukoliko se ona ne pretvori u bulevar.

“Četiri trake Ulicom Vojislavljevića od kružnog do kružnog. Mislim da je vrijeme… Jednom po jednom, u predsjedničkim kampanjama, u lokalnim podgoričkim izborima, svi obećavaju… Obećanje – ludom radovanje.”

No, uprkos apelima vozača, radovi se odlažu iz godine u godinu.

Glavni grad je za rekonstrukcije Ulice Vojislavljevića prošle godine namijenio milion eura, no, radovi nisu započeti. Isti iznos, za isti posao, planiran je i ove godine, ali i dalje ostaju neriješena imovinska pitanja koja će Glavni grad koštati više od same rekonstrukcije.

A problemi sa eksproprijacijom stopirali su i rekonstrukciju Ulice Baku, još jednog saobraćajnog uskog grla koje podgoričkim vozačima zadaje glavobolju.

Izgradnju ulice nazvane po glavnom gradu Azerbejdžana, 2013. godine finansirala je vlada te azijske države, a novac smo dobili i za njen nastavak i izgradnju kružnog toka na raskrsnici ulice Meše Selimovića i Bulevara Mihaila Lalića, koji se najavljuje od 2015.

Iako je 900 hiljada eura potrebnih za rekonstrukciju ulice Baku i izgradnju kružnog toka na ovom mjestu obezbijeđeno kroz donacije, radovi se još uvijek ne izvode.

U međuvremenu, troškovi rješavanja imovinskih odnosa u toj ulici porasli su sa milion eura, koliko je bilo predviđeno Programom uređena prostora 2016, na milion i 300 hiljada, koliko je planirano ove godine.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com