Ova preduzeća su na listi poreskih dužnika, duguju 71 milion eura - Volim Podgoricu

Ova preduzeća su na listi poreskih dužnika, duguju 71 milion eura

Poreska uprava PU objavila je novu Crnu listu 200 poreskih dužnika, koji ukupno duguju 71 milion eura, od čega je 41 milion eura obuhvaćeno reprogramom poreskog duga.

Na prvom spisku nalaze se imena 200 poreskih obveznika sa najvećim iznosom poreskog duga po osnovu neplaćenog poreza na dodatu vrijednost, poreza na dobit, poreza na promet nepokretnosti i koncesija, dok su na drugoj imena 100 najvećih poreskih dužnika po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa iz i na lična primanja.

Listu predvodi “Vektra – Jakić” sa dugom 6.87 miliona eura, zatim “Vektra Montenegro” sa 4.50 miliona eura duga i “Tehnoput” sa 3.13 miliona eura duga.

Objavljena je i lista od 100 najvećih dužnika po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa iz i na lična primanja. Ukupan dug po tom osnovu je 68 miliona eura. Od toga je reprogramom obuhvaćeno 38 miliona eura.

Za poreze i doprinose najviše duguje Montenegro Airlines, 17 miliona eura.

 

Slijedi Rudnik uglja sa dugom sedam miliona, Plantaže sa 4,36 miliona, Željeznički prevoz 3,7 miliona, Vektra Boka 2,69 miliona, Željeznička infrastruktura 1,99 miliona, Galenika 2,08 miliona…

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com