Podgoričanin priznao da je švercovao 160 kilograma droge - Volim Podgoricu

Podgoričanin priznao da je švercovao 160 kilograma droge

Dr­ža­vlja­nin Cr­ne Go­re D.R., na­kon hap­še­nja i mje­sec da­na pro­ve­de­nih u pri­tvo­ru u nje­mač­kom gra­du Ha­no­ve­ru, pri­znao je da je uče­stvo­vao u šver­cu 160 ki­lo­gra­ma ma­ri­hu­a­ne. Taj tri­de­set­če­tvo­ro­go­di­šnji Pod­go­ri­ča­nin je od­ba­cio na­vo­de iz kri­vič­ne pri­ja­ve ko­jom ga nje­mač­ki is­tra­ži­te­lji te­re­te da je or­ga­ni­zo­va­no šver­co­vao nar­ko­ti­ke. Osim nje­ga, u is­toj ak­ci­ji uhap­šen je i dr­ža­vlja­nin Sr­bi­je, ta­ko­đe star 34 go­di­ne, kao i pet go­di­na sta­ri­ji Al­ba­nac. Po­li­ci­ja je ta­da dro­gu pro­na­šla u ka­mi­o­nu.
– Ovom ak­ci­jom raz­bi­je­na je gru­pa ko­ja se ba­vi­la me­đu­na­rod­nim šver­com ma­ri­hu­a­ne u ve­li­kim ko­li­či­na­ma. Vri­jed­nost za­pli­je­nje­ne dro­ge pro­ci­je­nje­na je na oko 400.000 eura – na­vo­de me­di­ji u Nje­mač­koj.

Is­tra­gu o gru­pi ko­ju či­ne dr­ža­vlja­ni Cr­ne Go­re, Sr­bi­je i Al­ba­ni­je, pre­ma na­vo­di­ma nje­mač­kih por­ta­la, vo­di­li su i cr­no­gor­ski is­tra­ži­te­lji. Du­že je pra­će­na gru­pa za ko­ju je po­sto­ja­la čvr­sta sum­nja da se ba­vi šver­com ma­ri­hu­a­ne. Po­čet­kom mje­se­ca, ka­mi­on „ska­ni­ja” za­u­sta­vljen je u Ha­no­ve­ru zbog sum­nje da se u nje­mu na­la­ze nar­ko­ti­ci.

Nje­mač­ki in­spek­to­ri op­ko­li­li su sum­nji­vo vo­zi­lo ko­jim je upra­vljao Cr­no­go­rac, dok se po­red nje­ga na­la­zio dr­ža­vlja­nin Sr­bi­je. Od­mah je otvo­re­na ka­bi­na ka­mi­o­na, a po­li­caj­ci u u njoj ni­je­su pro­na­šli ni­šta. Ipak, ka­ko je u pi­ta­nju op­se­žna is­tra­ga ko­ja je uka­za­la na čvr­stu sum­nju da se za­u­sta­vlje­na li­ca ba­ve šver­com nar­ko­ti­ka, do­ve­de­ni su psi ko­ji su ob­u­če­ni za pro­na­la­zak dro­ge. Ne­du­go za­tim, oni su uka­za­li na sum­nji­vi sa­dr­žaj re­zer­vo­a­ra za go­ri­vo. Po­li­ci­ja je otvo­ri­la ve­li­ke re­ze­r­vo­a­re u ko­ji­ma se, osim go­ri­va, na­la­zi­lo i ne­ko­li­ko po­seb­nih pre­gra­da sa ukup­no 160 ki­lo­gra­ma ma­ri­hu­a­ne. Osum­nji­če­ni su od­mah uhap­še­ni.
Nje­mač­ki in­spek­to­ri su to­kom is­tra­ge do­šli do sa­zna­nja da je na te­ri­to­ri­ji nji­ho­ve dr­ža­ve dro­gu kao član ove kri­mi­nal­ne gru­pe šver­co­vao i dr­ža­vlja­nin Al­ba­ni­je, ko­ji je ve­o­ma br­zo lo­ci­ran i uhap­šen.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com