ĐURIŠIĆ TUŽIO VLADU: Tražili mu da nezakonito glasa - Volim Podgoricu

ĐURIŠIĆ TUŽIO VLADU: Tražili mu da nezakonito glasa

Donedavni član Agencije za civilno vazduhoplovstvo i bivši direktor Montenegro Airlinesa  Zoran Đurišić podnio je tužbu protiv Vlade Upravnom sudu zbog, kako smatra, nezakonite smjene u odboru Agencije. Tužbom se traži poništenje rješenja, odnosno vraćanje Đurišića na posao, pišu Vijesti.

Vlada je, kako je navedeno u tužbi koju je podnijela Advokatska kancelarija Rodić, slučaj zasnovala samo na izjavi ministra saobraćaja Osmana Nurkovića koji je izjavio da Đurišić “od dana imenovanja za člana Savjeta nije prisustvovao nijednoj sjednici Savjeta, niti je koristio poslovničku odredbu o pravdanju svojih izostanaka i izjašnjenju o dostavljenim materijalima iz dnevnih redova sjednica Savjeta”.

U tužbi se tvrdi da su grubo zanemarena prava Đurišića, kome nije omogućeno da iznese činjenice i proloži dokaze u ispitnom postupku, kao ni da se izjasni o rezultatima ispitnog postupka za kojeg sumnjaju i da je sproveden.

“U konkretnom slučaju, od dana imenovanja tužioca za člana Savjeta Agencije, istom nisu dostavljani bilo kakvi materijali od značaja za rad i odlučivanje Savjeta”, navedeno je u tužbi.

Zastupnik tvrdi da je Đurišić zahtjevom da dobija materijal prije glasanja o tom pitanju pokazao savjestan i stručan pristup prema članstvu u Savjetu.

“Cijeneći da bi svako drugačije postupanje i glasanje bez bilo kakvog saznanja o predmetu glasanja bilo nezakonito, tužilac je zapravo svojim radom pokušao da očuva ugled i rad Agencije”, piše u tužbi.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com