Federer spreman za povratak na vrh - Volim Podgoricu

Federer spreman za povratak na vrh

Udruženje teniskih profesionalaca je juče objavilo novu ATP listu, na kojoj nije bilo promjena na vrhu, jer Rafael Nadal i dalje ima 155 bodova više od Rodžera Federera.

To bi moglo da se promijeni u petak, kada bi Maestro iz Bazela mogao da se vrati na teniski tron prvi put nakon 4. novembra 2012. godine. Na putu ka 303. sedmici na vrhu stajaće mu tri prepreke od srijede do petka u Roterdamu, gdje će nastupiti prvi put od 2013. i tražiti bar plasman u polufinale kako bi srušio Španca.

Fedeks je promijenio raspored odigravanja turnira da bi se to dogodilo i ima veliki motiv da opet bude broj 1.

“Ranije sam rekao da ću razmišljati o broju 1 nakon Australian opena. Iskreno, nisam mislio da ću imati šansu, jer nisam osvojio ATP šampionat i nisam vjerovao da mogu da odbranim pehar u Melburnu. Poslije titule u Australiji sam odlučio da dođem u Roterdam i dam sebi šansu da se vratim na vrh. Nije to nešto što sam morao da uradim, ali sam poslušao srce, jer je veliki motiv opet biti broj 1”, priznao je čovjek koji je rekorder sa 302 sedmice na vrhu, 16 više od Pita Samprasa, a 79 od jedinog čovjeka koji bi mogao da ga dostigne, Novaka Đokovića.

Prvi Federerov rival biće kvalifikant Ruben Bemelmans u meču koji je zakazan za sjutra. U 2. kolu u četvrtak bi ga čekao pobjednik današnjeg duela Filip Kolšrajber – Karen Hačanov, a u četvrtfinalu u petak najvjerovatnije Stanislas Vavrinka.

“Volio bih da budem u poziciji da se vratim na 1. mjesto, ko god da mi je rival. Ako hoću da opet budem prvi, znam da to ne mogu da uradim na lak način. Bilo bi nevjerovatno da uspijem da to uradim, a uzbuđen sam što je Sten u mom dijelu žrijeba”, zaključio je Fedeks.

Ako uspije, postaće ubjedljivo najstariji broj 1 u istoriji. Sada je rekorder Andre Agasi, koji je posljednji put vladao 7. septembra 2003. sa 33 godine i 117 dana. Fedeks će u ponedjeljak imati 36 godina i 195 dana, a bio bi vlasnik još jednog rekorda – prošlo bi pet godina i 106 dana između dvije vladavine, što je najveća razlika ikada…

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com