Kim Džong Un zahvalan na gostoprimstvu Južne Koreje - Volim Podgoricu

Kim Džong Un zahvalan na gostoprimstvu Južne Koreje

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un pohvalio je gostoprimstvo koje je Južna Koreja pružila njegovoj sestri Kim Jo Džong, prenijeli su korejski mediji.

On je rekao da je važno iskoristiti podstrek koji Zimske olimpijske igre pružaju dijalogu na podijeljenom Korejskom poluostrvu.

“Zahvalnost Južne Koreje zbog prisustva delegacije Sjeverne Koreje i gostoprimstvo koje je pruženo članovima naše delegacije su impresivni. Zahvaljujemo se na iskrenom trudu”, rekao je Kim.

Kim Jo Džong je bila do delegacije Sjeverne Koreje koja je prisustvovala Igrama u Pjongčangu, a tokom posjete južnom susjedu uručila je pozivnicu južnokorejskom predsjedniku Mun Džae Inu za samit u Pjongjangu.

Mun nije odmah prihvatio poziv u Pjongjang i naglasio je da za tako nešto potrebno da se stvore odgovarajući uslovi, prenio je AFP.

Savet bezbjednosti UN je Sjevernoj Koreji uveo sankcije više puta puta, zbog nuklearnog i balističkog programa Pjongjanga, nakon nekoliko balističkih i nuklearnih testova koje je izvršila Sjeverna Koreja.

Međutim, Zimske olimpijske igre u Južnoj Koreji su izazvale neobične scene. Između ostalog, Mun i Kim su primjećeni kako zajedno sa ceremonijalnim predsjednikom Sjeverne Koreje Kim Jong Namom pružaju podršku ujedinjenom korejskom ženskom hokejaškom timu, a zajedno su prisustvovali i muzičkom koncertu umjetnika iz Pjongjanga.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com