KONTROLISAN LOKAL TERMINAL: 15 maloljetnika konzumiralo alkohol! - Volim Podgoricu

KONTROLISAN LOKAL TERMINAL: 15 maloljetnika konzumiralo alkohol!

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Kotor su, zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi i saradnji sa službenicima Uprave za inspekcijske poslove – inspektorima Odsjeka za inspekciju turizma izveli akciju pod nazivom „Mladost“, usmjerenu na sprječavanje služenja alkoholnih pića maloljetnim licima u ugostiteljskim obektima na području Opštine Kotor.

Tom prilikom, službenici policije i turistički inspektori su, između ostalog,  11.02.2018.godine, u intervalu od 23,00 do 00,25 časova, izvršili kontrolu ugostiteljskog objekta „The Terminal“ u Kotoru. Kontrolom je u navedenom objektu zatečeno više maloljetnih lica u konzumiranju alkoholnih pića. Izvršeno je akotestiranje 15 maloljetnih lica u ovom ugostiteljskom objektu, starosti od 15 do 17 godina, kojim je utvrđeno da svi imaju određenu koncentraciju alkohola u organizmu.

O svemu su obaviješteni roditelji maloljetnih lica, od kojih je od strane nadležnog policijskog inspektora uzeta izjava na okolnosti navedenog dogadjaja. Takođe, službenici policije su i od vlasnika objekta, kao i od zaposlenih u objektu, uzeli izjave u vezi sa navedenim.

Protiv pravnog i odgovornog lica u ugostiteljskom objektu nadležni turistički inspektor je podnio prekršajni nalog za uočeni prekršaj iz člana 91 Zakona o turizmu i ugostiteljstvu. Policijski službenici OB Kotor će, u zakonom predviđenom roku, protiv pravnog, odgovornog i fizičkog lica u pravnom licu podnijeti prekršajnu prijavu i inicirati zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudom zbog počinjenog prekršaja iz člana 25 Zakona o javnom redu i miru.

Službenici policije će u saradnji sa nadležnim službama nastaviti sa kontrolom ugostiteljskih objekata, u cilju suzbijanja pojave služenja alkoholnih pića maloljetnim licima, a radi zaštite interesa maloljetnika kao osjetljive kategorije lica.

 

1 komentar

  1. Simply wish to say your article is as astonishing. The clarity in your post is just cool and i could assume you are an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the gratifying work. insurance guides

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com