Masline i Tuzi dobijaju pijace - Volim Podgoricu

Masline i Tuzi dobijaju pijace

Glavni grad planira da u ovoj godini uloži oko 3,4 miliona eura u hidrotehničku infrastrukturu, gdje je najvažniji projekat izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. U planu je i izgradnja pijaca, uređenje zelenih površina i dječjih igrališta, ugradnja i rekonstrukcijajavne rasvjete.

Prema Programu uređenja prostora grada, biće izgrađena fekalna kanalizacija za 25 ulica u Zagoriču, na Zlatici, Preko Morače, na Koniku i Vrelima Ribničkim, u Maslinama i na Murtovini.

Na području Golubovaca i u Tuzima biće rekonstruisana postojeća i izgrađena nova sekundarnavodovodna mreža,dok će na Kakarickoj gori biti izgrađen vodovodni sistem, baš kao i na dijelu seoskog područja.

Takođe, u ovoj godini počeće i pripremni radovi izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sa insineracijom kanalizacionog mulja i glavnog kolektora u dužini 7,2 kilometara i 12,8 kilometara sekundarne kanalizacione mreže.

Za izgradnju i rekonstrukciju hidrotehničkih instalacija predviđeno je 3.412.077 eura. Od toga će 800.000 eura biti sredstva iz budžeta, Ministarstvo poljoprivrede uložiće 185.000, preduzeće Vodovod i kanalizacija 1.267.077, lokalne zajednice 160.000, a iz kredita milion eura.

Mještani Maslina i Tuzi dobiće nove pijace, čija će izgradnja koštati šest miliona eura. Izgradnja će biti realizovana kroz privatno-javno partnerstvo, pri čemu će ulog Glavnog grada biti zemljište i naknada za komunalno opremanje.

Pobjeda

1 komentar

  1. It’s in point of fact a nice and helpful piece of information. I am satisfied that you shared this useful info with us. Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com