NAJAVLJENO OKUPLJANJE ISPRED SKUPŠTINE: Evo za kada je zakazan novi protest majki - Volim Podgoricu

NAJAVLJENO OKUPLJANJE ISPRED SKUPŠTINE: Evo za kada je zakazan novi protest majki

Za petak, 16. februar sa početkom u 13 časova ispred Skupštine Crne Gore zakazan je novi protest majki, korisnica naknada za majke sa troje ili više djece.

“Na taj datum, tačno prije godinu dana, majke korisnice naknada, jasno su stavile do znanja Vladi Crne Gore da neće dozvoliti to što su naumili, da ostave bez doživotno stečenog prava nijednu majku koja je to pravo ostvarila do njegovog ukidanja 30. juna 2017. godine. Ne može doživotno pravo nekom da ostane (npr. poslanicima), a majkama da se oduzme. Ne može!” saopštili su iz Koordinacionog odbora majki.

Tokom najavljenog protesta će, kako navode, “opkoliti institucije u kojima se nalaze oni koji su se drznuli da pogaze Ustav Crne Gore i ukinu nešto doživotno”.

“Neke ćemo obradovati prigodnim poklonom i poslati jasnu poruku: Ne igrajte se sa strpljenjem majki! Kordinacioni odbor majki uputio je pozive potpisnicima inicijative o povratku doživotno stečenog prava majkama, da nam se obrate sa bine i da pošalju jasnu poruku majkama da čvrsto stoje iza svog potpisa. Čekamo odgovore. Pozivamo i sve majke kao i sve članove naših porodica, sve građane, sindikate, NVO sektor, studente da nam se pridruže da odbranimo majke, Ustav Crne Gore i sebe same!” zaključuju u saopštenju.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com