Home / NOVOSTI / Hronika / PODGORICA: Priveden poslanik Jovan Vučurović

PODGORICA: Priveden poslanik Jovan Vučurović

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović priveden je u Specijalno tužilaštvo, saznaju “Vijesti”.

Poslanik DF Milutin Đukanović je kazao da je u policiju danas pozvano sedam, osam funkcionera tog saveza, a da su među njima i poslanici.

“Razlog njihovog pozivanja su donacije koje su uplaćivali Demokratskom frontu, odnosno Novoj srpskoj demokratiji u 2016. godini. Ukupne donacije su iznosile negdje oko 60.000 do 70.000 eura. Neprimjereno da se to radi na takav način, a niko nije mrdnuo prstom, kada je 2.000 ljudi iz DPS-a u jednom danu u jednoj banci uplatilo preko 700.000 eura, kako 2012. tako i 2016. DF se slomiti ne može. Možete da radite šta god želite ali mi smo još čvršći i odlučniji u našoj borbi sa ovom kriminalnom hobotnicom”, kazao je Đukanović u Skupštini.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva su saopštili da du u izviđajnom postupku koji vodie radi provjere zakonitosti donacija koje su uplaćivane DF-u, odnosno Novoj srpskoj demokratiji, juče uručeni pismeni pozivi pojedinim licima da dođu u prostorije Specijalnog policijskog odjeljenja, kako bi dali izjavu u svojstvu građanina.

“Nikakvog privođenja nije bilo, a pozvana lica su imala mogućnost da u slučaju drugih obaveza, zatraže odlaganje saslušanja za neki drugi datum. Prema tome, nije u pitanju nikakva “hajka Specijalnog tužilaštva na DF” već potpuno zakonito odvijanje izviđajnog postupka”, navodi se u saopštenju Specijalnog državnog tužilaštva.

Vijesti

Check Also

PRVA FOTOGRAFIJA VUČIĆEVOG POKLONA PUTINU! Ovo je štene šarplaninca koje će od sutra biti uz najmoćnijeg Rusa! (FOTO)

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *