Početna » NOVOSTI » Hronika » PODGORICA: Priveden poslanik Jovan Vučurović

PODGORICA: Priveden poslanik Jovan Vučurović

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović priveden je u Specijalno tužilaštvo, saznaju “Vijesti”.

Poslanik DF Milutin Đukanović je kazao da je u policiju danas pozvano sedam, osam funkcionera tog saveza, a da su među njima i poslanici.

“Razlog njihovog pozivanja su donacije koje su uplaćivali Demokratskom frontu, odnosno Novoj srpskoj demokratiji u 2016. godini. Ukupne donacije su iznosile negdje oko 60.000 do 70.000 eura. Neprimjereno da se to radi na takav način, a niko nije mrdnuo prstom, kada je 2.000 ljudi iz DPS-a u jednom danu u jednoj banci uplatilo preko 700.000 eura, kako 2012. tako i 2016. DF se slomiti ne može. Možete da radite šta god želite ali mi smo još čvršći i odlučniji u našoj borbi sa ovom kriminalnom hobotnicom”, kazao je Đukanović u Skupštini.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva su saopštili da du u izviđajnom postupku koji vodie radi provjere zakonitosti donacija koje su uplaćivane DF-u, odnosno Novoj srpskoj demokratiji, juče uručeni pismeni pozivi pojedinim licima da dođu u prostorije Specijalnog policijskog odjeljenja, kako bi dali izjavu u svojstvu građanina.

“Nikakvog privođenja nije bilo, a pozvana lica su imala mogućnost da u slučaju drugih obaveza, zatraže odlaganje saslušanja za neki drugi datum. Prema tome, nije u pitanju nikakva “hajka Specijalnog tužilaštva na DF” već potpuno zakonito odvijanje izviđajnog postupka”, navodi se u saopštenju Specijalnog državnog tužilaštva.

Vijesti

Check Also

12 tajni karme koje mijenjaju život

Što je karma? Riječ karma je sanskrtskog porijekla i označava akciju. Ona je ekvivalent Newtonovom ...

POČELA SEZONA LOVA NA ZMIJE: Zarađuje se oko 25 evra po zmiji, a za otrovnice do 50 (FOTO)

Dolaskom proljećnih mjeseci i početkom radova na poljoprivrednim zemljištima, pojavljuju se i zmije. Tako je ove godine ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *