PROFESORI TRAŽE OSTAVKU DIREKTORA: Zaposlio ministrovu kćerku i brata! - Volim Podgoricu

PROFESORI TRAŽE OSTAVKU DIREKTORA: Zaposlio ministrovu kćerku i brata!

Grupa nastavnika iz OŠ „25. maj” u Rožajama traži da ih primi ministar prosvjete Damir Šehović, kako bi mu predočili kršenje zakona i propisa direktora Avda Nurkovića. Nastavno osoblje je, kako tvrde, ogorčeno i zato što je direktor Nurković uposlio rođake, odnosno ćerku i brata aktuelnog ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića, Almu i Samira Nurkovića.

Oni tvrde da se radi o vozaču školskog kombija koji prima platu vozeći do škole manje od pet učenika iz prigradskog naselja Suho polje, koje je od ove škole udaljeno oko kilometar. Kako navode, Nurković je u početku školske godine, takođe zaposlio i kćerku ministra Nurkovića, koja radi kao asistent u nastavi u OŠ „25. maj”.

Direktor škole Avdo Nurković je u telefonskom razgovoru kazao da na sve optužbe nastavnog osoblja nema komentar.

“Nemam komentar na te optužbe. Sve radim po zakonu a tu je i Ministarstvo prosvjete koje je o svemu upoznato. Što se tiče upošljavanja, brat Osmana Nurkovića je i ranije radio u školi, a njegovu ćerku smo zaposlili jer je bila jedini kandidat na konkursu za asistenta u nastavi”,  kazao je Nurković.

Nastavnik likovnog vaspitanja, akademski slikar Ibrahim Kurpejović, ističe da je za oko dvije i po godine od kada je Nurković na čelu ovog kolektiva, nastavno osoblje uputilo ministru prosvjete čak 14 dopisa, u kojima su iznijeti brojni prekršaji koje je počinio direktor.

” U tim pismima smo ministra obavještavali o svim problemima i samovolji direktora Nurkovića, koji je za oko dvije i po godine rukovođenja uspio da unizi ovu ustanovu, koja je bila jedna od najuglednijih u državi, a nastavno osoblje podijeli na interesne grupe, odnosno na poslušnike i one neposlušne kaže”, Kurpejović ističući da im na upućena pisma nije odgovarano, ali je školu u nekoliko navrata obilazila nadležna inspekcija.

Naglašavaju da direktor Nurković, koji je kadar Bošnjačke stranke, vrši manipulcije i prilikom glasanja učenika za izborne predmete, falsifikujući njihove želje, kako bi imao prostora da uposli njemu podobne ljude. Oni vjeruju da direktor Nurković ima podršku svoje stranke dok s druge strane, smatraju da nema kompetencija da rukovodi ovom školom.

Kurpejović poziva ministra da ispuni obećano, odnosno da se obračuna sa svim direktorima noji sprovode svoju samovolju i krše zakon.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com