Ulama pred sudom: Nikada nisam štitio sinovca, nisam ga ni vidio godinu i po - Volim Podgoricu

Ulama pred sudom: Nikada nisam štitio sinovca, nisam ga ni vidio godinu i po

“Nemojte pogrešno da me shvatite, ali to je jedno dobro dijete i nadam se da će se dokazati da on nema nikakve veze a ovim krivičnom djelom”, kazao je Zoran Ulama, rukovodilac vladine Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima, svjedočeći danas u podgoričkom Višem sudu u postupku koji se vodi protiv njegovog sinovca Vladimira i Darka Mijovića zbog ubistva mladog Petrovčanina Nemanje Medina.

On je pred vijećem sudije Vesne Moštrokol objasnio da ga je dva ili tri puta zvala majka nestalog mladića i da ga je tom prilikom pitala da li ga je zvao Vladimir. Kada je odrično odgovorio, ona mu je kazala da je nju Vladmir slagao.

Ovaj svjedok je tvrdio da je u to vrijeme bio istinski ljut na Vladimira, nakon što je policija 15-20 dana prije toga kod njega pronašla pištolj.

Ulama je dodao da ga je zbog Medinovog nestanka zvao brat Nenad, koji je tražio da pomogne u pronalasku Vladimirovog druga, te da je on njemu, baš kao i Medinovoj majci, obećao da će uraditi sve što bude u granicama njegove mogućnosti. Pojasnio je da je nakon toga zvao dežurnu službu policije i raspitivao se da li je negdje bila saobraćajka ili neki drugi događaj. Tokom suđenja, neki svjedoci su tvrdili da se optuženi Ulama hvalio kako mu niko ništa ne može jer ima zaštitu od svog strica. Zoran Ulama je to danas demantovao, ističući da nikada sinovcu nije pomogao.

“Ja nijesam otišao ni da ga vidim evo godinu i po dana. Nikada ga nigdje nijesam zaštitio. Prije ovog sa policijom, kada su mu tokom pretresa pronašli pištolj i kada sam se zbog toga naljutio na njega, on nikada nije imao nikakvih problema”, riječi su svjedoka Zorana Ulame.

Svoje zakonsko pravo da ne svjedoči u ovom postupku iskoristio je Vladimirov rođeni brat Mihailo. U nastavku suđenja saslušani su još svjedoci Albert Gojčaj, Ana Lekić, Arben Beriša, Muhamed i Rifo Kozica, kao i Rosa Mijač.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com