Bošković: Sa Srbijom želimo najbolje odnose, ali će se Crna Gora uvijek rukovoditi svojim interesima - Volim Podgoricu

Bošković: Sa Srbijom želimo najbolje odnose, ali će se Crna Gora uvijek rukovoditi svojim interesima

Crna Gora će se voditi isključivo svojim interesima i to je slučaj i sa slanjem pripadnika Vojske u misiju KFOR na Kosovu, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković.

“Mi sam Srbijom zaista želimo da razvijemo najbolje moguće odnose, poštujemo njihovo opredjeljenje o neutralnosti ali Crna Gora će se uvijek rukovoditi isključivo svojim interesima i svojim nacionalnim prioritetima,”, kazao je Bošković pred početak sastanka ministara odbrane zemalja članica NATO.

Time je Bošković odgovorio na pitanje kako komentariše kritike Srbije na odluku Crne Gore da šalje svoje pripadnike u misiju na Kosovu.

“Ne bih to doveo u kontekst reakcije Srbije, više bih to podveo pod određeni lični stav ministra odbrane Vulina. Ono što je najbitnije jeste da Crna Gora poštuje svoje nacionalne interese, ono što su preuzete obaveze, shodno nejnim spoljnopolitičkim prioritetima, i tako će se i ubuduće odnositi”, kazao je novinarima uoči sastanka.

Bošković nije mogao da kaže kada će Demokratska partija socijalista saopštiti ime predsjedničkog kandidata.

“DPS je isuviše ozbiljna stranka da bi takvo pitanje preko noći  odlučivali. Ono što je najvažnije jeste da će DPS izabrati onog kandidata koji će moći da pobijedina izborima 15. aprila,” kazao je on.

Na pitanje kada, on je kazao da će to uraditi “kada za to bude vrijeme”.

On je kazao da očekuje dobar sastanak ministar odbrane.

“Razgovaraćemo o komandnoj strukturi NATO, koja treba junu na Samitu NATO lidera i da bude dogovorena i predstavljena. Razgovaraćemo o odnosima EU i NATO, saradnji koja je moguća u narednom periodu, kao i o ravnoj raspodjeli troškova.. Sve ono što su standardne teme, nema nipta iznenađujuće tako da očekujem jedan dobar sastanak, koji će biti prožet određenim bilateralnim aktivnostima,” najavio je Boškobić.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin kazao je ranije da bi Podgorica trebalo da povuče odluku o slanju oficira, jer bi time, između ostalog, ugrozila odnose sa Beogradom ali i narušila stabilnost regiona.

Ovo je treći sastanak na nivou ministara odbrane na kojem Crna Gora učestvuje kao punopravna članica.

Među temama prvog dana sastanka biće, između ostalog, nuklearno planiranje, podjela finansijskog tereta i saradnja sa Evropskom unijom.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com