Marković čestitao Haradinaju 10 godina nezavisnosti - Volim Podgoricu

Marković čestitao Haradinaju 10 godina nezavisnosti

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković doputovao je u Prištinu u dvodnevnu zvaničnu posjetu Republici Kosovo na poziv premijera Kosova Ramuša Haradinaja.

Pred sjedištem Vlade Kosova delegaciji Crne Gore priređen je svečani doček uz najviše državne počasti.

Marković je zahvalio Haradinaju na pozivu da posjeti Kosovo.

“Čestitam i predstojeći praznik i obilježavanje 10 godina od proglašenja nezavisnosti”, kazao je Marković.

Haradinaj je naveo da Kosovo nema tako dobrog i tako pouzdanog prijatelja kao što je CrnaGora. “Našim odnosom sa Crnom Gorom żelimo da damo primjer ostalima”, naveo je Haradinaj.

Predsjednici vlada izrazili su spremnost da jačanju privrednu saradnju i da uklanjaju biznis barijere. Prvi korak je ukidanje osiguranja koje sada dodatno plaćaju vozila iz Crne Gore na Kosovu i sa Kosova u Crnoj Gori.

“Naša podrška  Kosovu u integracijama u EU i NATO se podrazumijeva. Pomoći ćemo svojim ozbiljnim iskustvom Kosovo gdje god budemo mogli”, poručio je Marković.

Drugog dana posjete predsjednik Vlade Crne Gore sastaće se sa predsjednicima Kosova Hašimom Tačijem i Skupštine Kosova Kadrijem Veseljijem.

Prva posjeta predsjednika Vlade Crne Gore Republici Kosovo biće prilika za dalje produbljivanje saradnje u bilateralnim odnosima dviju prijateljskih zemalja, putem definisanja konkretnih zajedničkih aktivnosti i projekata čija bi se realizacija mogla očekivati u predstojećem periodu.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković će sa kosovskim zvaničnicima razgovarati o unapređenju saradnje u oblastima od najvišeg državnog interesa i to: ekonomije, infrastrukture, turizma, bezbjednosti granica i prekogranične saradnje. Susreti na najvišem nivou će biti prilika za neposrednu razmjenu mišljenja o aktuelnim bilateralnim, regionalnim i međunarodnim temama u cilju sveukupnog unapređenja odnosa u najboljem interesu dviju država i evroatlanske budućnosti regiona Zapadnog Balkana.

U delegaciji Crne Gore je i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

 (Antena M)

1 komentar

  1. Prokleto ti bilo Markovicu! Meso zivo sa tebe spadalo. Kletva Lazareva ce te stici izrode! Udbaski spijun, ubica i lopov… Ratnom zlocincu cestita, krv Crnogorsku i Srbijansku prosutu po nasoj svetoj Zemlji. Dje su ti Crkve Dule? Imas li obraza, sa kim se rukujes nesreco! Zivo meso sa tebe ce spadat, kao sto kletva pradjedovksa kaze. Ako se ne bojis Lazareve, bojis li se Kletve Svetog Petra Cetinjskog? I nju si prekrsio nesreco!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com