Raspisan Tender dezinsekcija grada, prigradskih naselja i Kampa Konik I - Volim Podgoricu

Raspisan Tender dezinsekcija grada, prigradskih naselja i Kampa Konik I  

Glavni grad Podgorica raspisao je tender za pružanje usluge sistematske dezinsekcije grada i prigradskih naselja i Kampa Konik I, ukupne vrijednosti 31.000,00 eura.

Prema tenderskom dokumentaciji, usluge sistemske dezinskecije grada, prigradskih naselja i Kampa Konik I sprovodi se u dvije etape i to kao larvicidni tretman, kontinuirano tokom proljeća i ljeta u 3 – 4 etape u zavisnosti od broja generacija komaraca, a koje uslovljavaju pogodni vremenski uslovi (toplo vrijeme i kiša).

Navedenim tretmanom se sprječava razvijanje letećih formi u stajaćim vodama,  na mjestima gdje dolazi do izlivanja septičkih jama, na području gdje je lociran kolektor otpadnih i fekalnih voda, na području rijeke Mareze, koritu rijeke Ribnice, Savinom potoku,  naselju Konik. Posebno treba tretirati javne vodene površine i zemljišta oko njih na lokalitetu Mareza, kolektor otpadnih voda, Romsko izbjegličko naselje, ulicu Luke Boljevića, Stara Varoš, kao i kanale gdje se izlivaju otpadne vode od česmi iz dvorišta kao sva mjesta pogodna za legla i razmnožavanje komaraca Termin sprovođenja: mart-jun 2018. godine

Druga faza podrazumijeva sprovođenjem uništavanja letećih formi komaraca (vruće zamagljivanje)  kontinuirano tokom ljeta u 3-4 etape, vrućim zamagljivanjem koje će obuhvatiti dio grada preko Morače do Kolovrata, Gornju Goricu od mosta na Sitnici  do Zelenike, Tološe, Momišiće, Kruševac i naselje iza IGM ”Radoje Dakić”, Zagorič, Zlatica, Masline, Murtovinu, Nova Varoš, Stara Varoš, Konik, Vrela Ribnička, Stari Aerodrom, Pobrežje, Zabjelo i Zelenika.

Dezinsekcija se vrši u večernjim i noćnim časovima, kada je najmanji saobraćaj i najveće prisustvo komaraca, (od 19 do 3 časa poslije ponoći), zavisno od meteoroloških uslova, u četiri (4) etape od po 8-10 noći. Termin sprovođenja: jun-oktobar 2018. godine

Planirana je i kompletna dezinsekcija, dezinfekcija i deratizacija u Kampu sa užom okolinom.

Termin sprovođenja: april-oktobar 2018. godine

Rok za dostavlanje ponuda je 06.03.2018. godine.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com