TRI CRNOGORCA U ZAROBLJENIŠTVU - Volim Podgoricu

TRI CRNOGORCA U ZAROBLJENIŠTVU

Tri crnogorska državljanina su, prema Pobjedinim istraživanjima, provjeravanim unutar tri neformalne vjerske humanitarne organizacije iz Sandžaka i sa Kosova, među zarobljenim bivšim pripadnicima formacija Islamske države u Siriji.

Riječ je o Podgoričaninu Dinu A, te Feridu i Adnanu O. iz Bara. Za sada je izvjesno da su Dina zarobile oružane snage pod Asadovom kontrolom i o tome su diplomatskim kanalima svojevremeno obaviješteni nadležni državni organi.

Ko je zarobio Ferida i Adnana, ne zna se pouzdano. U evidencijama takozvanih balkanskih misionara koji su u Siriji boravili desetak dana do 5. februara, pominju se oba imena, ali se poklapa prezime samo jednog od crnogorskih državljana.

Kontroverzna su i saznanja o tome ko ih je zarobio. Pominju se, pored kurdskih milicija u afrimskoj provinciji i takozvana oslobodilačka vojska koja je u ratu sa regularnom sirijskom armijom, kao i oružana frakcija Hezbolaha.

Prema dokumentaciji neformalne humanitarne organizacije koju vodi kontroverzna Elma Đ, u zarobljeništvu su, pored navedenih, još dva crnogorska državljanina, čije su porodice odselile u Bosnu, pa su oni “pridodani bosanskom kontingentu zarobljenika, jer su tako zahtijevali njihovi roditelji”. Slično je i sa trojicom nestalih, od kojih su se dvojica, do prije pola godine, oglašavali povremeno posredstvom društvenih mreža sa prilično jasnim porukama da su zbog dubokog razočarenja u cijeli koncept takozvane Islamske države dezertirali.

Elma tvrdi da su oni, negdje, na teritoriji Libije i čekaju priliku da se morskim koridorom domognu Italije, a odatle je sve mnogo lakše. Po njenom mišljenju, to je najmanje rizična, ali i najjeftinija slamka spasa, koja košta 2.000 dolara po osobi.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com