Abazović uvjeren da će zajednički kandidat srušiti režim - Volim Podgoricu

Abazović uvjeren da će zajednički kandidat srušiti režim     

Dogovor opozicije o zajedničkom predsjedničkom kandidatu put je ka rušenju režima i vjerujem da će do njega doći, rekao je predsjednik Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA) Dritan Abazović.

On je u razgovoru za “Dan” kazao da bi dogovor o zajedničkom kandidatu opozicije nanio veliki udarac DPS-u i bio put ka pobjedi, a kasnije i smjeni vlasti u glavnom gradu i cijeloj Crnoj Gori.

“Ostajem optimista i vjerujem da ćemo doći do dogovora, a taj dogovor biće veliki udarac DPS-u i uvod u neke velike promjene koje treba da uslijede u Podgorici, a kasnije i u cijeloj državi na prijevremenim parlamentarnim izborima”, naglasio je Abazović.

On tvrdi da predstavnici opozicionih stranaka ulažu sve napore da dođe do dogovora o izboru zajedničkog kandidata za predsjednika Crne Gore.

“Istina je da ima puno strana koje opstruiraju ovaj proces. Čak ljudi koji su bliski vlastima preko nekih svojih interesnih krugova žele da utiču na pregovore u opoziciji. To dovoljno govori o strahu u DPS-u i siguran sam da će državne i paradržavne strukture pokušati da učine sve što mogu da dogovora ne dođe. Ipak, narod Crne Gore hoće jednog kandidata i pobjedu opozicije, pa mislim da je obaveza svih opozicionih političkih subjekata da izađu u susret zahtjevu građana Crne Gore i da se postigne dogovor o zajedničkom predsjedničkom kandidatu”, kazao je čelnik pokreta URA.

Kako je dodao, i oni koji su bili skeptični shvatili su važnost trenutka i uvidjeli da ne mogu svoje partikularne interese da stave ispred interesa svih građana Crne Gore, koji žele smjenu režima DPS-a.

“Ako budemo malo strpljivi i ukoliko bude mudrosti i vještine, vjerujem da ćemo doći do zajedničkog kandidata”, ponovio je Abazović.

On je podsjetio da su u javnosti kao mogući kandidati opozicije pominjani Milka Tadić Mijović i Andrija Jovićević.

“Ne bih licitirao imenima, a sva imena koja su pominjana u javnosti, kao i oni koji nijesu pominjan u javnosti, to su vrlo kredibilni kandidati. Oni, po mom skromnom sudu, zadovoljavaju sve kriterijume za izbore na mjesto predsjednika Crne Gore. Nama je potreban kandidat koji može da izgradi mostove između različitih ideoloških profilacija i ideoloških subjekata”,istakao je Abazović.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com