HAOS U AMERICI: Najmanje 17 mrtvih u pucnjavi - Volim Podgoricu

HAOS U AMERICI: Najmanje 17 mrtvih u pucnjavi

Najmanje 17 ljudi ubijeno je juče u pucnjavi koja se dogodila u srednjoj školi u Parklandu u američkoj državi Floridi, a policija je uhapsila napadača, javlja CNN.

Šerif okruga Brauard Skot Izrael rekao je da je osumnjičeni napadač koji je uhapšen osamnestogodišnji bivši đak te škole, Nikolas Kruz.

“On je uhapšen bez incidenta van kampusa škole”, rekao je Izrael.

Najmanje 14 osoba je prevezeno u okolne bolnice, prenio je CNN.

Direktor škole Robert Ransi rekao je da ima “puno mrtvih” i da je “situacija užasna”.

Senator Floride Bil Nelson rekao je za Foks Njus da “ima mnogo mrtvih”, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Šerif je rekao i da su specijalni timovi sada u školi da provjere svaku zgradu u kompleksu da osiguraju da nema još prijetnji i da vide da li možda ima još ranjenih đaka. Rekao je da je i Federalni istražni biro došao i da počinje procesuiranje, kako je opisao, stravične scene.

“Ovo je strašan dan.. ovo je katastrofalno”, rekao je šerif Izrael.

Napad se dogodio u vrijeme kada se završavaju časovi u srednjoj školi Mardžori Stounmen Daglas u Parklandu, na istočnoj obali Floride između Boka Ratona i Fort Loderdejla. Škola ima oko 2.000 učenika.

Slike lokalne televizije pokazuju više kola hitne pomoći, vatrogasna, kao i brojna policijska vozila ispred škole.

Televizije prenose snimke na kojima više desetina učenika izlaze iz škole, mnogi sa rukama dignutim u vis, ili iza glave.

Bijela kuća je otkazala redovnu konferenciju za novinare poslije izvještaja o napadu.

Predsjednik SAD Donald Tramp razgovarao je sa guvernerom Floride Rikom Skotom i napisao da Bijela kuća blisko sarađuje s policijom oko “užasnog napada na školu u Floridi”.

On je ranije izrazio saučešče porodicama žrtava.

Vijesti/Beta

2 komentara

  1. I do not know if it’s just me or if perhaps everybody else experiencing problems with your website. It seems like some of the text in your posts are running off the screen. Can somebody else please comment and let me know if this is happening to them too? This may be a problem with my web browser because I’ve had this happen previously. Appreciate it

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com