KONZILIJUM O LIJEČENJU VAN CRNE GORE: Poluslijepu Podgoričanku šalju samu vozom u Beograd - Volim Podgoricu

KONZILIJUM O LIJEČENJU VAN CRNE GORE: Poluslijepu Podgoričanku šalju samu vozom u Beograd

Podgoričanka Nevenka Saveljić tvrdi da je konzilijum Kliničkog centra uputio njenu osamdesetosmogodišnju majku, koja je slijepa na jedno oko i invalid rada, na liječenje u Beograd bez pratioca.

Saveljić je “Vijestima”  kazala da je konzilijum ljekara  predložio da se njena majka, Jovanka Popović, na liječenje u Kliničko bolnički centar (KBC) “Zvezdara” uputi autobusom ili vozom, bez spavaćih kola.

“Moja majka, koja je 31. godište, na radnom mjestu davno je povrijedila kičmu i invalid je rada. Ima 60 odsto oštećenja”, ispričala je Saveljić “Vijestima”.

Odluka konzilijuma KCCG

Ona pita “kako će starica od 100 godina sa štapom i bez pratioca da putuje autobusom ili vozom bez spavaćih kola na liječenje u Beograd”.

Ona je pokazala konzilijarni predlog za upućivanje na liječenje u inostranstvo, u kojem piše da se Popović upućuje u KBC “Zvezdara” radi fluoresceinske angiografije (dijagnostička pretraga).

Predlog su potpisali ljekari Snežana Raspopović, Novak Lakićević i Nebojša Bulatović.

Odluka konzilijuma KCCG

“Vijesti” su pitale Klinički centar na osnovu čega je procijenjeno da pacijentkinji nije potreban pratilac, iako ima  88 godina i ne vidi dobro.

Iz te ustanove kazali su da konzilijum daje mišljenje za svaki poseban slučaj, pa i za ovaj, na osnovu stanja pacijenta.

Pojasnili su da je riječ o konzilijarnom predlogu i da konačnu odluku daje Komisija Fonda za liječenje u inostranstvu.

“Na osnovu konzilijarnog predloga Komisija Fonda odobrava liječenje van Crne Gore, kao i prevozno sredstvo.

Konzilijum Kliničkog centra na osnovu Pravilnika daje predlog za liječenje osiguranika na način što predlaže liječenje, zdravstvenu ustanovu i državu u koju se upućuje na liječenje, kao i vrstu prevoznog sredstva i pratioca”, piše u odgovoru.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com