Predstava “Jomeo i Krulija” u KIC-u - Volim Podgoricu

Predstava “Jomeo i Krulija” u KIC-u 

 

Predstava “Jomeo i Krulija” rađena po tekstu i u režiji učenice Gimnazije “Slobodan Škerović” Nikoline Pavićević biće izvedena u utorak, 20. februara u Veliko sali KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 19 sati.

Ovim komadom predstavljena je ljubav Romea i Julije na moderan, podgorički način kroz komične zaplete. Ova lokalno obojena priča obiluje svakodnevnim anegdotama, šalama, a i onim skrivenim značenjem humora koji skreće pažnju na česte porodične, prijateljske i ljubavne probleme koji su namjerno, ili nenamjerno, sakriveni od očiju javnosti.

“Prve scene za ovaj komad sam napisala kad sam imala 15 godina (2015. god). Tada je brzo i neočekivano krenuo proces postavljanja djela na scenu, moje odjeljenje (iliti glumci i tehnička podrška) i ja smo se dali u posao i počeli sa pripremama za naše prvo izvođenje. Svaki trenutak rada na predstavi bio je izazovan i zanimljiv, od podjele uloga, preko odabira kostima, pa do postavljanja scenografije. To je zanimljivo putovanje za njih kao glumce i za mene kao reditelja i pisca ovog komada.” rediteljka Nikolina Pavićević

Uloge tumače: Milica Đukić, Dejana Đukić, Jovan Đurić, Kristina Janković, Nikola Grbović, Kristina Jeknić, Ivan Radunović, Dunja Tokanović, Nikolina Pavićević, Nikola Vukčević, Nikoleta Radević, Slobodan Stojanović, Ognjen Pavićević, Mašan Miranović i Marija Đurović. U muzičkom dijelu predstave učestvuju: Jakša Vlahović, Miloš Drobnjak i Todor Mitrović.

Ekipa predstave je na 47. Fesitivalu dramskih amatera osvojila 4 nagrade: nagradu za najbolju žensku ulogu (Kristina Janković), nagradu za najbolji tekst i nagradu za najbolji autorski projekat (Nikolina Pavićević), a predstava je osvojila treće mjesto na festivalu.

Ulaz je besplatan.

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com