Saobraćajni kolaps u Podgorici (FOTO) - Volim Podgoricu

Saobraćajni kolaps u Podgorici (FOTO)

Saobraćajni kolaps kod takozvanih cetinjskih semafora u Podgorici svakodnevno zadaje glavobolje građanima. U saobraćajnom špicu stvaraju se kilometarske kolone, pa se dešava da građani značajno duže, nego što je u normalnim uslovima potrebno, putuju do svog odredišta.

FOTO: CDM

“Ovo je haos. Kilometarska kolona. Od Donje Gorice do Delte putovali smo gotovo pola sata, a to je četiri kilometra”, žali  se Milan.

Ranije se i Podgoričanin Slavko žalio da mu ovaj putni pravac zadaje glavobolje.

FOTO: CDM 

“Ako se brzo ne krene u rješavanje te crne rupe Podgorice, kada dođe nova ljetnja sezona zaginuli smo. Kao kamikaze iz Dahne, ili iz pravca Titeksa prelazimo ulicu. Ne postoji trenutno u Podgorici gora raskrsnica što se gužvi tiče”, tvrdi Slavko.

FOTO: CDM

Iz Glavnog grada su više puta zamolili za strpljenje jer je ova raskrsnica, kako su kazali CdM-u, privremenog karaktera.

“Ova raskrsnica predstavlja privremeno rješenje, do rekonstrukcije i proširenja mosta preko rijeke Morače i Ulice Vojisavljevića koja će biti bulevarskog tipa kako je i predviđeno DUP-om. DUP-om je i ova raskrsnica planirana kao kružna”, kažu iz Glavnog grada.

FOTO: CDM

Gradnja bulevara sa čak četiri kružna toka, kao i dijela obilaznice, rasteretiće dionicu kroz Donju Goricu, od semafora do Univerziteta Donja Gorica, a ovaj problem će biti riješen nakon rekonstrukcije mosta i Ulice Vojislavljevića, koji trenutno predstavljaju usko grlo.

A dok Podgorica ne dobije još jedan kružni tok i zaobilaznicu, građanima samo ostaje da se naoružaju strpljenjem, posebno nakon što počnu glavni radovi na zaobilaznici kada se očekuju još veće gužve.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com