Home / NOVOSTI / Društvo / Centar za autizam će uskoro biti otvoren

Centar za autizam će uskoro biti otvoren

Aktivnosti na adaptiranju prostora namijenjenog za prvi nacionalni centar za autizam se realizuju planiranim tempom, te bi ova nova zdravstvena ustanova uskoro trebalo da bude otvorena, saznaju Dnevne novine iz pouzdanih izvora.

Podsjećamo, rješavanje prostornog problema za izgradnju ovog centra je rezultat međuresornog dogovora Ministarstva rada i socijalnog staranja i Ministarstva zdravlja, na osnovu kojeg je Kliničkom centru Crne Gore ustupljen na trajno korištenje prostor površine 410 m2 koji se nalazi u istoj zgradi u kojoj je i novoformirani Rehabcentar.

Generalna direktorka Direktorata za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite i unapređenje ljudskih resursa u zdravstvu Vesna Miranović je kazala da će sistematičan pristup dovesti do toga da sva djeca sa poremećajima iz autističnog sprektra dobiju šansu da ostvare maksimum sopstvenih mogućnosti.

“KCCG-u je ustupljena i kompletna najsavremenija oprema koja će služiti za ranu dijagnostiku i ranu intervenciju kod djece sa poremećajima iz autističnog spektra, medicinsku rehabilitaciju djece sa usporenim psihomotornim razvojem i za pružanje usluga iz oblasti adolescentne psihijatrije“, rekla je Miranović.

Dnevne novine

One comment

  1. Sve je to zbog vakcina. Zlotvori sa Zapada i iz Unije nam namjerno truju djecu. Genecki nas unistavaju. Kad nemamo ni Drzave ni Vlasti, nego saradnike okupatora i veleizdajnike iz DPS na vlasti! ali nece jos dugo, broje zadnje dane! SLoboda je blizu!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *