Dodik potvrdio: Kandidovaću se za člana Predsjedništva BiH - Volim Podgoricu

Dodik potvrdio: Kandidovaću se za člana Predsjedništva BiH

Aktuelni predsjednik Republike Srpske i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik potvrdio je danas da će se kandidovati za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Dodik je na Radio-televiziji Srbije potvrdio da će biti kandidat za člana Predsjedništva iz Republike Srpske, odnosno srpskog člana tog tijela.

“Svi me nešto pitaju hoću li se kandidovati. Pokušavaju da osokole međunarodnu zajednicu kako bi navodno nešto zabranila”, rekao je Dodik i dodao da bi svaka zabrana značila da je on već pobijedio na izborima.

On je kazao da je u tri mandata bio predsjednik Vlade Republike Srpske, dva mandata predsjednik i da mu Ustav ne dozvoljava da obnovi mandat.

“Ali mi ne zabranjuje da to učinim za četiri godine, ako budem imao energije, snage. Sada ću se kandidovati za člana Predsjedništva”, naglasio je Dodik.

On je dodao da “neće u Sarajevo” ako bude bilo provokacija i dodao da ukoliko bude izabran za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine sjednica može da se drži putem video linka.

Opšti izbori u Bosni i Hercegovi biće održani u oktobru.

Beta

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com