Majeru zlato u superveleslalomu, Hansdotir osvojila zlato u slalomu - Volim Podgoricu

Majeru zlato u superveleslalomu, Hansdotir osvojila zlato u slalomu

Austrijanac Matijas Majer osvojio je zlatnu medalju u u superveleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Do pobjede i druge zlatne olimpijske medalje došao je u vremenu 1:24,44 minut i prekinuo niz pobjeda norveških skijaša u toj disciplini na Igrama, koji je počeo 2002. godine u Solt Lejk Sitiju..

Majer je bio zlatni i prije četiri godine u spustu.

Srebrnu medalju osvojio je Švajcarac Beat Fojc sa zaostatkom od 13 stotinki, i to je njegova druga medalja u Pjongčangu, pošto je juče osvojio srebro u spustu.

Branilac titule Norvežanin Kjetil Jansrud osvojio je bronzu sa zaostatkom od 18 stotinki za pobjednikom. To je njegova peta olimpijska medalja u karijeri, a druga u Pjongčangu, nakon što je juče osvojio bronzu u spustu.

Osvajač zlata u spustu u Pjongčangu, Norvežanin Aksel Lund Svindal zauzeo je peto mjesto.

Zlato u ženskom slalomu osvojila je Šveđanka Frida Hansdotir. Drugoplasirana poslije prve vožnje, do zlatne medalje došla je u ukupnom vremenu 1:38,63 minuta.

To je njena prva olimpijska medalja u karijeri.

Srebrna je bila Švajcarkinja Vendi Holdener, vodeća nakon prve vožnje, sa pet stotinki zaostatka.

Iznenađenje je priredila Austrijanka Katarina Galhuber osvajanjem bronzane medalje sa 32 stotinke slabijim vremenom od pobjednice.

Branilac titule Amerikanka Mikaela Šifrin zauzela je četvrto mjesto sa 40 stotinki zaostatka.

Zlatnu medalju u trci na 15 kilometara slobodnim stilom osvojio je Švajcarac Dario Kolonja vremenom od 33:43,9 minuta, srebro je pripalo 18,3 sekunde sporijem Simenu Hegštadu Krugeru iz Norveške, a bronza Rusu Denisu Spicovu sa 23 sekunde zaostatka.

Kolonji je to četvrto olimpijsko zlato, pošto je u Sočiju prije četiri godine pobedio u klasiku na 15 kilometara i skijatlonu na 30 kilometara, dok je 2010. u Vankuveru bio najbolji na 15 kilometara slobodno.

Današnju trku na 15 kilometara slobodnim stilom završilo je 116 od ukupno 119 trkača.

Takmičar iz Južne Koreje Jun Sungbin osvojio je zlato u skeletonu, srebrnu medalju osvojio je ruski takmičar Nikita Tregubov, a bronzu Britanac Dom Parsons, što je prva medaja za Veliku Britaniju u Pjongčangu.

Italijanska takmičarka Mikela Mojoli osvojila je zlatnu medalju u snoubord krosu.

Mojoli je na polovini staze pretekla najtrofejniju snouborderku Amerikanku Lindsi Džejkobelis, a zatim i ostale takmičarke i osvojila zlato. Amerikanka je kao četvrta prošla kroz cilj.

Francuskinja Džulija Pereira de Sousa Mobilo osvojila je srebrnu medalju, a branilac titule Čehinja Eva Samkova osvojila je bronzu.

U slobodnom skijanju, disciplini akrobacije u vazduhui slavila je Bjeloruskinja Ana Guskova, ipred dvije Kineskinje – srebrne Džan Sinj i bronzane Kun Fanjun.

Brzo klizanje je holandska disciplina. Dokazala je to Esme Vizer, koja je u trci na 5.000 metara trijumfovala ispred Čehinje Martine Sablikove, dok je bronza pripala Ruskinji Nataliji Voronjinoj.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com