Odluka Skupštine demonstracije moći - Volim Podgoricu

Odluka Skupštine demonstracije moći

Jučerašnja odluka Skupštine Crne Gore, o imenovanju Ivana Jovetića za člana Savjeta RTCG, a koja je suprtona odluci nikšićkog Osnovnog suda, za građansku opoziciju je dokaz, kako navode, demonstracije moći.

Funkcioner SDP-a Ivan Vujović smatra da je odluka parlamenta uvreda za sve sudije i ukupno sudstvo.

“Takva odluka parlamenta je najveća moguća uvreda za sve sudije i ukupno sudstvo koje postoji u Crnoj Gori i brutalna je poruka svim građanima Crne Gore da kao ni parlament ni oni ne moraju da poštuju oduke sudova. To je negativna poruka kada se to tiče pravne države, vladavine prava što je osnovni i glavni kriterijum Evropske unije. Takođe, tužno je što se predsjednica Vrhovnog suda (Vesna Medenica) nije oglasila tim povodom i nije stala u zaštitu sudske vlasti, koju ona svojom pozicijom predstavlja”, rekao je Vujović.

Potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica ocijenio je da će jučerašnja odluka sigurno naići na oštru osudu zvaničnika Evropske unije.

“Iz Crne Gore je pošla jedna dramatično loša poruka, da zakonodavno tijelo, koje je bez legitimiteta, krši fundamentalne principe vladavine prava i sigurno će to naići na oštru osudu zvaničnika Evropske unije i opet predstavlja ozbiljnu prijetnju EU integracijama i može biti svakako jedna kap u prepunoj čaši nakon mora nezakonja”, kazao je Koprivica.

Funkcioner Građanskog pokreta URA, Neđeljko Rudović ističe da ne očekuje da će EU povući neki potez.

“Ne očekujemo da će EU povući neki potez koji će ići direktno protiv ovakve odluke Demorkatske partije socijalista (DPS). Ovo je za njih samo jedan detalj koji upućuje  na to da će pregovori o članstvu naići na nepremostive prepreke i da će to biti određeni poritisak i mehanizam Brisela na postojeću vlast zbog koje ćemo trpjeti svi”, ocijenio je Rudović.

TVCG

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com