PODGORICA: Gimnazija obilježila 111 godina postojanja - Volim Podgoricu

PODGORICA: Gimnazija obilježila 111 godina postojanja

Kulturno zabavnim programom „Al’ igra teče dalje”,  đaka škole, koji je oduševio brojne goste i otvaranjem  Omladinskog  kluba obilježen je danas 111. rođendan podgoričke Gimnazije „Slobodan Škerović”.

Pored toga u holu škole je postavljena  izložba najljepših fotografija đaka.

“Podgorička gimnazija je oduvijek podsticala  talentovane đake da razvijaju svoje intelektualne sposobnosti. Ali, Gimnazija nije samo ustanova u kojoj su se sticala  najkvalitetnija znanja, to je mjesto gdje su se ljudi sastajali i zauvijek vezali sa tradicionalnim okupljanjima za Dan škole i na proslavama maturskih jubileja. Tu su se generacije pripremale za život, tu su sticala znanja”, pokazajući

Ona je kazala da je Gimnazija danas savremena ustanova, specijalističkim odjeljenjima, dvojezičnim, sa savremenim nastavnim sredstvima i   opremljenim kabinetima.

„Kao i svih 110 godina, tako i ove 111 nižemo uspjehe na svim poljima. Iza uspjeha učenika stoje uspješni profesori”,kazala je Zoja Bojanić Lalović.

Ministar prosvjete Damir Šehović kazao je da đaci Gimnazije pod svodovima škole pokušavaju da žive velike ideale, koje su  sebi postavili.

“Imate prva ozbiljna preipitivanja i počinjete borbu sa svime što smatrate  lošim i  nepravednim. Psiholozi kažu da je ključna karakteristika godina u kojima ste  sada, čast da se na svijet gleda crno bijelo”, kazao je Šehović.

On je istakao  da je osnova svega da đaci znaju kako se za nešto boriti i kakve ciljeve sebi postavljaju, a da će im u tome pomoći upravo ustanova u kojoj uče.

Istakao je da je kroz  Gimnaziju od osnivanja prošlo  preko 30.000 hiljada učenika, koje je obrazovalo preko 700 nastavnika i da je iznjedrila 44 narodna heroja.

Povodom 111. rođendana, iz kompanije  Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) donirali su  školi  4.900 eura, “kao potporu za opremanje specijalističkih odjeljenja i za realizaciju aktivnosti podrške profesionalnom razvoju nastavnog kadra ove obrazovno-vaspitne ustanove.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com