UHAPŠEN VOZAČ GOLFA: Pijan usmrtio pješaka pa pobjegao sa lica mjesta? - Volim Podgoricu

UHAPŠEN VOZAČ GOLFA: Pijan usmrtio pješaka pa pobjegao sa lica mjesta?

Policija u Beranama je uhapsila   Petra Balevića zbog sumnje da je kolima udario Davora Bakića D.B. (36) iz Andrijevice koji je tom prilikom smrtno stradao.

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Berane su lišili slobode P.B. (40) iz Berana koji je sinoć, kako se sumnja, dok je upravljao vozilom ostvario kontakt sa pješakom D.B. (36) iz Andrijevice a koji je tom prilikom smrtno stradao.

Naime, službenici Dežurne službe CB Berane su, 15.02.2018. godine oko 20,50 časova, obaviješteni da se u mjestu Dolac u Beranama, na staroj aerodromskoj pisti, dogodila saobraćajana nezgoda u kojoj je smrtno stradao pješak D.B, dok se nepoznati vozač udaljio sa lica mjesta.

Koordiniranom akcijom službenici CB Berane su pronašli oštećeno vozilo u blizini aerodromske piste u naselju Pešca za koje su posumnjali da je učestvovalo u ovoj saobraćajnoj nezgodi. Daljim provjerama i operativnim radom, službenici CB Berane su u porodičnoj kući u mjestu Pešca lišili slobode P.B. za kojeg se sumnja da je upravljajući vozilom marke „VW Golf“, beranskih registarskih oznaka, izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je smrtno stradao D.B. Vozač P.B. je tom prilikom, kako se sumnja, krećući se iz pravca mjesta Dolac ka mjestu Pešća, rolaskom preko stare aerodromske piste ostvario kontakt sa pješakom D.B, nakon čega se vozilom udaljio sa lica mjesta.

Policijski službenci su tom prilikom alkotestirali P.B. i utvrdili da je ima 2,01 g/kg alkohola u organizmu.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je obavijestio državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama da izvrši uviđaj u saradnji sa službenicima CB Berane i vještakom saobraćajne struke.

 

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti  javnog saobraćaja u sticaju sa krivičnim djelom nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com