UHAPŠENE ČETIRI OSOBE: Podgoričani pretukli sugrađanina? - Volim Podgoricu

UHAPŠENE ČETIRI OSOBE: Podgoričani pretukli sugrađanina?

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su juče slobode braću J.L. (43) i V.L. (41) iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška tjelesna povreda u saizvršilaštvu i krivično djelo protivpravno lišenje slobode u saizvršilaštvu, na štetu A.K. iz Podgorice. Slobode su lišeni i sin i otac, P.M. (29) i A.M. (55) iz Podgorice. P.M. je osumnjičen da je izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda, dok je A.M. osumnjičen da je izvršio krivično djelo protivpravno lišenje slobode, takođe na štetu A.K.

 

Postoje osnovi sumnje da su ova lica izvršila navedena krivična djela na način što su J.L. i V.L, 15.02.2018. godine oko 13,30 časova, u ulici Cetinjski put u Podgorici, neposredno ispred TC „Kapital Plaza“, zaustavili oštećenog A.K, kojeg su mimo njegove volje, upotrebom fizičke sile, protivpravno odveli do ulice Moskovske, odnosno do parkinga ispred ugostiteljskog objekta „And 1“, gdje su ga nasilno uveli u vozilo marke „Mercedes“ kojim je upravljao A.M. Njih trojica su nakon toga vozilom nastavila kretanje Bulevarom revolucije, a tokom vožnje na zadnjem sjedištu braća J.L. i V.L. su A.K, sumnja se, zadali više udaraca pesnicama u predjelu glave nanoseći mu teške tjelesne povrede i upućujući mu ozbiljne prijetnje. Dolaskom u Bulevar Crnogorskih serdara na zadnje sjedište vozila ulazi P.M. koji potom, kako se sumnja, pištoljem zadaje A.K. tri udarca u predjelu glave nanoseći mu vidne povrede.

 

Navedena lica su nastavila vožnju vozilom prema Pobrežju gdje su ih u blizini hotela „City“ zaustavili policijski službenici CB Podgorica. Nakon navedenog, po nalogu policijskih službenika, ova lica su se vozilom uputila u CB Podgorica u pratnji patrolnog policijskog vozila. U trenutku privođenja J.L. je pokušao da pobjegne policijskim službenicima ali su ga služebenici Interventne jedinice sustigli. Prilikom bjekstva J.L. je od sebe, sumnja se, odbacio pištolj marke „CZ“ cal .9mm sa okvirom i mecima koji je potom pronađen i koji će biti vještačen u Forenzičkom centru.

Osumnjičeni su zadržani u policijskim prostorijama do privoda nadležnom državnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela.

Oštećenom A.K. je pružena medicinska pomoć prvo od strane Službe hitne medicinske pomoći, a potom i u Kliničkom centru Crne Gore gdje je konstatovano da je zadobio povredu u vidu loma – frakture zigomatične kosti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com