Čedomir Jovanović: Kosovo je zauvijek otišlo - Volim Podgoricu

Čedomir Jovanović: Kosovo je zauvijek otišlo

Predsjednik Liberalno-demokratske partije LDP Srbije Čedomir Jovanović izjavio je da je “Kosovo zauvijek otišlo” i da to treba reći.

“LDP je u svom stavu uvijek bio usamljen, ali nikada nije odustajao i nikada neće podržati one koji nemaju hrabrosti za suočavanje s realnošću”, naveo je.

Jovanović je povodom deset godina od proglašenja nezavisnosti Kosova kazao da ta godišnjica opominje da vrijeme neumitno teče, uprkos želji ogromnog dijela političkih elita i političara da se ono zamrzne.

Ni 2008. godine, u zoru proglašenja nezavisnosti Kosova, LDP nije bila s većinom i nije pristajala na laž koja se, kako kaže Jovanović, podmetala građanima da Kosovo može ostati dio Srbije nakon decenija tragičnih, nasilnih i pogrešnih postupaka.

“I tada smo, kao i danas, govorili da je Kosovo zauvijek otišlo i da je to istina – tužna, tragična, ali istina koju dugujemo da kažemo Srbima. Ni tada, kao ni danas, nismo odustajali od vjere da su drugačije veze Kosova i Srbije ne samo moguće, nego i neizbježne”, poručio je Jovanović.

1 komentar

  1. I’m impressed, I must say. Genuinely rarely should i encounter a blog that’s both educative and entertaining, and let me tell you, you may have hit the nail within the head. Your notion is outstanding; the thing is an issue that too little individuals are speaking intelligently about. I will be very happy which i came across this during my try to find some thing in regards to this.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com