DPS tvrdi da je kotorska vlast karneval pretvorila u predizbornu kampanju - Volim Podgoricu

DPS tvrdi da je kotorska vlast karneval pretvorila u predizbornu kampanju  

Vlast u Kotoru je od kotorskog karnevala napravila predizbornu kampanju, čime je zloupotrebila građane, i tradiciju ovog grada, poručio je član Izvršnog odbora DPS Kotor i b ivši član Upravnog odbora Centra za kulturu “Nikola Đurković” Dejan Uskoković

“Kotorska vlast ne mora poštovati svoje političke protivnike. Ali bi morali poštovati Kotor, Kotorane i simbole ovog kraja gdje su poneki od njih možda i rasli. A mnogi nisu.  Napraviti predizbornu kampanju od kotorskog karnevala, nije ništa drugo do vrijeđanje i zloupotrijeba građana, tradicije i kotorske okupljene djece koja su u šarenilu maski, vesela i uzbuđena, sasvim nesvjesno uvučena u politički marketing u susret predsjedničkim izborima”, jasan je Uskoković.

Poručuje da je neozbiljno i patetično sakrivati se iza lutke od sunđera koja je, kako dodaje, trebala da bude bitan dio manifestacije, za sve, Kotorane, a postala je dio političke kampanje.

“Neodstajao je još samo mladi magistar ili neko od njegovih koalicionih partnera da pozove na pobjede ili podjele, vjerujemo da bi se i on već zbunio oko te parole. Šarenilo prelijepih maski, razigrana djeca, bokeška muzika, i povrh svega – jubilej! Čak pet vjekova kotorskog karnevala koji je Kotoranima, ponos. Tada nema barijera, nema razlika, nema mjesta zluradosti – jer su to Kotorani”, dodaje on.

Pita vlast u ovom gradu, ko je dao sebi za pravo da zloupotrijebi svoje mjesto i iskoristi Kotorane i kotorski karneval za potrebe kampanje?

“I još, da znate  – niste uspjeli da upropastite jubilej svojim prostačkim ponašanjem. To ne možete. Spasila ga je kotorska usađena kreativnost, srčanost i iskrenost koja se ispoljila u svom punom sjaju. Zasjenila vas je. Pomirite se sa tim.
I uz to, pomirite se sa činjenicom da se predsjednički izbori dobijaju bolljim kanidatom, a ne paljenjem velike skupe igračke, koju su, svakako platili građani koje od početka tretirate kao predizborni materijal. Dobijaju se kandidatom koji ima petlju da izađe na izbore i dobije podršku građana. Ali, da vas podsjetimo – vaš kandidat se uplašio i pobjegao pod suknju nečije kume i zamolio je da ga odbrani tako što će zloupotrijebiti instituciju kotorskog karnevalskog suda”, zaključuje on.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com