Lambuliću određen pritvor, njegov brat pušten na slobodu - Volim Podgoricu

Lambuliću određen pritvor, njegov brat pušten na slobodu

Istražni sudija podgoričkog Osnovnog suda Zoran Radović odredio je pritvor do 30 dana Vjekoslavu Lambuliću (41) osumnjičenom za nanošenje teških tjelesnih povreda i protivpravno lišenje slobode Tuzanina Alberta Kajošaja.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Nakon saslušanja u Osnovnom sudu, na slobodu je pušten njegov brat Jugoslav (43).

Lambulićevi branioci, advokati Bojana Franović, Dragoljub Đukanović i Danilo Mićović kazali su “Vijestima” da će se žaliti na rješenje sudije kojim je Vjekoslavu određen pritvor.

“Nejasno je zbog čega mu je određen pritvor, jer nema ni osnova sumnje da je počinio bilo nijedno krivično djelo od dva koja mu se stavljaju na teret. Nije nanio teške tjelesne povrede Kajošaju, niti pokušao protivpravno da ga liši slobode”, kazao je u ime odbrane advokat Đukanović.

Braća Lambulić, Aleksandar Miranović (55) i njegov sin Petar (29) uhapšeni su prije dva dana zbog sumnje da su pretukli i pokušali da otmu Kajošaja.

Četvorica osumnjičenih za prebijanje i otmicu tvrdila su juče pred tužiteljkom Biljanom Medenicom da nijesu oteli Tuzanina, već da su krenuli da ga vode u podgorički Centar bezbjednosti.

To je “Vijestima” saopštio jedan od njihovih branilaca, advokat Dragoljub Đukanović.

Nakon skoro osmočasovnog saslušanja, Medenica je sinoć Miranoviće pustila na slobodu, a braći Lambulić, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela odredila zadržavanje do 72 sata.

Advokat Đukanović kazao je “Vijestima” da su on i njegove kolege Bojana Franović i Danilo Mićović uložili žalbu na rješenje o određivanju pritvora Lambulićima.

“Smatramo da nema mjesta pritvoru. Nema nikakvog protivpravnog lišenja slobode. Sva četvorica su iznijela odbranu i tužiteljki ispričala što se dešavalo. Pitali su Kajošaja da pođe sa njima u Centar bezbjednosti, dobrovoljno je pristao i krenuli su automobilom”, kazao je advokat Đukanović.

Prema saznanjima “Vijesti” njih četvorica su tužiteljki ispričala gotovo identičnu priču, a Aleksandar Miranović je objasnio i zašto nije direktno krenuo ka policiji.

“Ja sam vozio ka policiji. Petar je sjedio pozadi. U jednom trenutku  vidio sam da ga je udario i šokirao sam se. Tada sam se zbunio, promašio i skrenuo ka školi ‘Maksim Gorki’. Okrenuo sam automobil, vozio i zaustavio se ispred ‘Mantre’, gdje sam i  izašao iz automobila i rekao im evo vam auto. Bio sam u šoku što je Petar udario nekoga”, tvrdio je Miranović pred tužiteljkom.

To je ponovio i njegov sin, koji je tužiteljki priznao da je jednom udario Kajošaja.

Navodno, to je uradio jer je Kajošaj prvo govorio da je sa Kosova, potom da je iz Albanije, a onda da je iz Tuzi.

“Vijesti” saznaju da su braća Lambulić tužiteljki ispričala da ih je Kajošaj danima uhodio i da su ga vidjeli gdje god su boravili.

Ispričali su i gdje su ga tačno tog dana vidjeli, zaustavili, ali i da je Kajošaj dobrovoljno ušao u njihov automobil kada su mu rekli da pođe sa njima u policiju, ukoliko ih ne prati i nešto ne krije.

Prema saznanjima “Vijesti”  taj Tuzanin je prije dvije noći inspektorima rekao da nije pratio Lambuliće.

Tvrdio je da je svakog dana taksijem, sam  dolazio u Podgoricu, sjedio u hotelu Hilton, a potom šetao do Rimskog trga i tamo sjedio u nekom kafiću.

“Vijesti” saznaju da su Lambulići primjetili da ih Kajošaj prati danima prije nego je neko 12. februara pokušao da ubije Vjekoslava.

“Bio je gdje god su i oni. Prije dva dana sjedio je do njih u Hiltonu, potom u Hemeri, a juče su ga vidjeli u kafiću u kom su bili nadomak zgrade Javnog servisa. Kada su krenuli iz tog kafića pošao je za njima. Jugoslav je tada rekao bratu evo ga opet onaj iz Hiltona, nakon čega je Kajošaj krenuo da bježi”, tvrdi sagovornik “Vijesti”.

Dodao je da je Jugoslav tada potrčao za Kajošajem i zaustavio ga, te da su nakon toga krenuli da ga predaju policiji.

Iz Uprave policije juče su saopštili da sumjiče Lambuliće da su 15. februara oko 13.30 časova, ispred Kapital Plaze zaustavili Kajošaja, nasilno da odveli do parkinga ispred lokala And 1 i ugurali u “mercedes” Aleksandra Miranovića.

“Njih trojica su nakon toga vozilom nastavila kretanje Bulevarom revolucije, a tokom vožnje na zadnjem sjedištu braća J. L. i V. L. su A. K., sumnja se, zadali više udaraca pesnicama u predjelu glave,  nanoseći mu teške tjelesne povrede i upućujući mu ozbiljne prijetnje. Dolaskom na Bulevar crnogorskih serdara na zadnje sjedište vozila ulazi P. M. koji potom, kako se sumnja, pištoljem zadaje A. K. tri udarca u predjelu glave nanoseći mu vidne povrede”, saopštili su iz policije.

U saopštenju su dodali da su vožnju nastavili prema Pobrežju, gdje ih je  zaustavila policija.

“Po nalogu policijskih službenika, ova lica su se vozilom uputila u CB Podgorica u pratnji patrolnog policijskog vozila. U trenutku privođenja J. L. je pokušao da pobjegne policijskim službenicima,  ali su ga služebenici Interventne jedinice sustigli. Prilikom bjekstva J.L. je od sebe, sumnja se, odbacio pištolj marke ‘CZ’ cal. 9mm sa okvirom i mecima koji je potom pronađen i koji će biti vještačen u Forenzičkom centru”, saopšteno je iz policije.

 (Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com