Najmanje 13 poginulih u padu helikoptera - Volim Podgoricu

Najmanje 13 poginulih u padu helikoptera

Najmanje 13 osoba, među kojima je troje djece, poginulo je kada se u malom gradu u Oahaki, saveznoj državi na jugu Meksika, srušio vojni helikopter u kojem su se nalazili visoki zvaničnici, koji su procjenjivali štetu od nedavnog snažnog zemljotresa, saopštili su zvaničnici.

Kako prenosi AP, zvaničnici su preživjeli, ali je 12 osoba poginulo na licu mjesta, dok je jedna osoba preminula kasnije u bolnici, navodi se u saopštenju kancelarije državnog tužioca Oahake.

Pored toga, u padu helikoptera je povrijeđeno 15 osoba, prenosi Rojters.

Helikopter, u kojem su se nalazili meksički ministar unutrašnjih poslova i guverner Oahake, pao je na dva kombija na polju, dok je pokušavao da sleti u mjestu Santijago Hamiltepek.

Predsjednik Meksika Enrike Penja Nijeto naveo je na Tviteru da su oba zvaničnika i posada helikoptera dobro, dok je ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da su oni lakše povrijeđeni, prenio je AP.

Najmanje 50 kuća je oštećeno, a milion ljudi je ostalo bez struje nakon snažnog zemljotresa jačine 7,2 jedinica Rihterove skale koji je u petak pogodio južni dio Meksika.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com