Podgorica dobija zgradu Gradskog pozorišta - Volim Podgoricu

Podgorica dobija zgradu Gradskog pozorišta   

Glavni grad će do novembra ove godine, nakon skoro sedam decenija čekanja, dobiti zgradu i dom Gradskog pozorišta, objekat gdje će se održavati predstave sa svim sadržajima koji su neophodni za rad savremenog teatra.

Postavljanje kamen temeljca (Foto: Anadolija)

Izgradnja Gradskog pozorišta koštać skoro četiri miliona eura, bez scenske tehnike i opreme, koje će biti predmet posebnog tendera, čija je priprema u toku.

Ukupna vrijednost radova će iznositi 5,5 miliona eura, a novac za izgradnju i opremanje obezbijeđen je u budžetu Glavnog grada. Izvođač građevinskih radova je konzorcijum “Cijevna komerc”, a radovi bi trebalo da budu završeni do novembra. Idejno projektno rješenje pozorišta uradila je firma “Ing invest”, i to kao poklon Glavnom gradu.

Na neto površini od 3.560 kvadratnih metara predviđene su podzemne etaže, prizemlje i tri sprata. U objektu će biti dvije scene glavna će imati ukupno 250 mjesta, od čega 198 u parteru, sa dva mjesta za osobe sa invaliditetom i 53 na galeriji. Mala scena, sa 146 mjesta biće smještena u podrumskoj etaži i raspolagaće sa 132 mjesta u parteru i 16 na galeriji.

Iz Glavnog grada navode da će buduća zgrada gradskog pozorišta imati sve sadržaje koji su neophodni za rad savremenog teatra, a radovi na izgradnji, kako kažu, teku planiranom dinamikom.

Portal RTCG

2 komentara

  1. If only my personal articles looked like this particular! That’s a enhance, btw?-I ‘m a new comer to blog posting as well as reading through various blog posts helps me personally by helping cover their my very own. Any kind of data you could throw my method to assistance is really valued. Just good info on this particular publish!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com