ZAPLIJENJENO TRI TONE DROGE - Volim Podgoricu

ZAPLIJENJENO TRI TONE DROGE

Priču o zapljeni droge i učincima Sektora granične policije u prekidanju lanaca krijumčarenja najčešće skanka ali i ostalih vrsta droga, počećemo nevjerovatnim podatkom tona i po skanka oduzeta je u samo jednom slučaju, na devet nautičkih milja od ulcinjske obale.

Sa pomenutom količinom ove opojne droge, spakovane u 78 plastičnih vreća, i sa još dva dva kilograma hašiša “pala” su dva albanska državljanjina, pokušavajući da sve to gliserom prošvercuju u Crnu Goru.

Osim toga, kako je VN saopšteno iz Uprave policije, službenici Sektora granične policije što samostalno, što u sadejstvu sa drugim organizacionim jedinicama Uprave policije i Upravom carina, tokom 2017. godine pronašli su i oduzeli 17,2 kg heroina, 3003,939 kg marihuane skanka, 18,225 litara hašišovog ulja, 2,020 kg hašiša, sedam grama kokaina i 52 tablete ekstazija.

Ostvareni rezultati na suzbijanju krijumčarenja narkotika u godini za nama pokazatelj su da je bila najbolja od formiranja granične policije u Crnoj Gori, a kako ističu iz policije, rezultati su za oko 50 odsto bolji u odnosu na 2016. godinu.

U 95 odsto slučajeva krijumčari se skank koji se proizvodi u Albaniji, a kroz našu državu švercuje se dalje prema susjednim zemljama, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj, te dalje prema zapadu.

Najveće količine marihuane zaplijenjene su na Graničnom prelazu Sukobin 143,5 kg, GP Božaj 6,5 kg (prema Albaniji), GP Debeli brijeg 141,7 kg (prema Hrvatskoj), GP Dobrakovo 72,5 kg, ŽGP Bijelo Polje 2,6 kg, GP Ranče 7,7 (prema Srbiji), GP Ilino brdo 11,3 kg, GP Vraćenovići 15,5 kg (prema BiH), a heroina na GP Debeli brijeg 17,2 kg.

Vikend novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com