Prijava zbog prijetnji Lajoviću na Fejsbuku - Volim Podgoricu

Prijava zbog prijetnji Lajoviću na Fejsbuku

Sudu za prekršaje podgorička policija podnijela je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv izvjesnog Alekse Milačića koji je preko društvene mreže Fejsbuk prijetio svešteniku Crnogorske pravoslavne crkve Lavu Lajoviću.

Milačiću se na teret stavlja prekršaj iz člana 8 Zakona o javnom redu i miru u kojem se navodi da će se svako ko ,,na javnom mjestu izazove osjećanje ugroženosti kod drugog prijetnjom da će napasti na život ili tijelo tog ili njemu bliskog lica, kazniti novčanom kaznom od 250 do 1.500 eura ili zatvorom do 60 dana“, piše Pobjeda pozivajući se na informacije iz Uprave policije.

Nakon što je Tužilaštvo procijenilo ,,da u radnjama A. M. nema elemenata krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti“ policija je protiv Milačića podnijela prekršajnu prijavu.

Izvjesni Aleksa Milačić, prošle sedmice je ispod posta u kojem je Lajović pozvao građane da potpišu peticiju o vraćanju crkvene imovine državi, kritikujući enormne prihode koje ostvaruje Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, postavio komentar:

,,Lajovića i sve slične njemu čeka omča“.

Lajović je slučaj prijavo policiji.

Peticiju za ukidanje svih nezakonitih upisa Srpske pravoslavne crkve nad crnogorskim manastirima i crkvama i njihovo vraćanje u vlasništvo državi Crnoj Gori, pokrenula je grupa građana, a kasnije je podržala i Crnogorska pravoslavna crkva.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com