Vanja Radovanović predstavljaće Crnu Goru na Evrosongu, a njegov ujak je čovjek koji krije pretužnu životnu priču zbog koje 30 godina ne govori za medije - Volim Podgoricu

Vanja Radovanović predstavljaće Crnu Goru na Evrosongu, a njegov ujak je čovjek koji krije pretužnu životnu priču zbog koje 30 godina ne govori za medije

Crna Gora prethodne noći odlučila je kao svog predstavnika na Evrosongu pošalje pjevača Vanju Radovanovića. Vanja na Evrosong ide sa pjesmom “Inje”, a u Portugaliji će nastupiti druge polufinalne noći.

Mladog Vanju u svemu ovome podržao je i ujak, čovjek koji je, kako mnogi u Crnoj Gori navode, najznačajniji crnogorski kantautor. Riječ je o Miladinu Šobiću čije pjesme svi znaju, ali malo ko zna njegovu životnu priču.

Šobić je postao poznat krajem sedamdesetih godina, a kako se pričalo album je snimio samo kako bi mogao da obezbjedi novac za liječenje svoje sestre Šeherezade koja, uprkos velikoj borbi, ubrzo umire. Pjesme koje je Šobić tada snimio postale su i ostale veliki hitovi, ali je taj događaj na njegovu karijeru stavio tačku.

Ovaj muzičar tada se povukao u sebe, i već više od 30 godina ne govori za medije, iako vrlo ljubazno govori sa onima koji u njima rade, ali uz molbu da nikada nijedno slovo ne objave, navele su jednom prilikom Vijesti.

Printskrin: Youtube

U javnosti su kružile priče da je Miladin preminuo, da je nestao bez traga, da čuva ovce na nekoj planini, da se zamonašio… Uprkos pričama o njegovom povratku on se nikada se nije vratio muzici, pa je album “Barutana ljubavi” ostao neobjavljen.

Krajem 2013. Šobić je imao moždani udar nakon kojeg je operisan, a nakon mnogo godina u javnosti se pojavio u julu 2016. godine kada mu je u Podgorici, nakon pokrenute peticije, dodeljena Trinaestojulska nagrada.

Miladin Šobić danas ima 62 godine.

Printskrin: Youtube

Neki od njegovih najvećih hitova su “Od druga do druga”, “Stare novine”, “Ne pokušavaj mijenjat me”…

Kako pričaju ljudi bliski Šobiću, on živi povučeno, u Nikšiću, u Ulici Đura Salaja. Ponekad ga možete vidjeti kako šeta po gradu, jedno vrijeme je i džogirao, a zna i da posjeti neku kafanu. Pogotovo ako tu svira njegov sestrić Vanja Radovanović.

Izvori bliski kultnom kantautoru kažu da je imao i par ideja o nekim novim izdanjima, projektima, ali ništa od toga nije realizovao, “jer se još nisu stekli uslovi”. Kakvi uslovi konkretno ostaje nejasno.

(Telegraf)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com