Beba preminula od gladi, ne od promrzlina: Roditeljima mjesec dana pritvora - Volim Podgoricu

Beba preminula od gladi, ne od promrzlina: Roditeljima mjesec dana pritvora

Osnovni sud u Knjaževcu prihvatio je predlog zaječarskog tužilaštva i odredio jednomjesečni pritvorDarku Đorđeviću (33) i Milici Janković (28) iz Knjaževca čija je tromjesečna beba prošle nedelje preminula od gladi. Sudija Milena Pavlović izjavila je da ih istraga tereti za četiri djela.

– Pritvor im je određen u trajanju do mjesec dana i istraga treba da utvrdi da li su oni počinili krivična dela napuštanje nemoćnog lica, zlostavljanje i zapuštanje maloljetnog lica – kaže sudija za Novosti i pojašnjava da ih pored okolnosti koje su dovele do smrti tromjesečne djevojčice tereti i za zlostavljanje i zanemarivanje starije djevojčice Sare (3) i dječaka Vuka (2).

Foto: Telegraf

Mališanima su nakon hapšenja slabovidih roditelja određeni hranitelji koji su trenutno sa njima na Dječjoj klinici u Nišu. Vanbračnim supružnicima preti kazna od jedne do osam godina zatvora jer je obdukcijom potvrđeno da je beba preminula od gladi.

ODBIJALA DA JEDE

Naime, kobnog dana, roditelji su pozvali bolnicu i rekli im da njihova beba odbija da jede. U bolnici su im rekli da se hitno jave lekaru. Roditelji su se ubrzo pojavili u bolnici, a lekar je odmah ustanovio da je beba preminula.

Doktor je pozvao policiju koja se potom uputila u kuću ovog para gde je pronašla još dvoje djece koja su se smrzavala. Kako saznajemo, dječak i djevojčica koji su zbrinuti u bolnici imali su promrzline šaka i stopala.

– Djeca su bila vidno zapuštena. Konsultovan je dermatolog zbog ujeda buva ili drugih insekata na koži. Dodeljena im je hraniteljka koja je sa njima na klinici. Biće zadržani na opservaciji nekoliko dana – kažu u KC Niš.

Foto: Telegraf

U komšiluku su svi šokirani ovim događajem. Za “Blic” su rekli da, čak, da nisu ni znali da je Milica bila trudna sa trećim djetetom.

– Darko i Milica se nisu družili sa komšijama. Bili su ljubazni i uvek su se uljudno javljali. Uvijek su sa sobom vodili svoje dvoje djece. Ne mogu da vjerujem da se ovo desilo – rekla je Ružica Vukadinović, koja živi u blizini kuće ove porodice.

DEDA I BABA NISU NIŠTA PRIMETILI

Roditelji uhapšenog Darka Đorđevića, takođe žive u Knjaževcu, ali je čudno da nisu primetili da su im unučići toliko zapušteni i životno ugroženi. Navodno su poslednji put bili u kući, koja više podsjeća na deponiju, septembra prošle godine, kada su im pomagali da spreme zimnicu.

– Imali su veliku tragediju. Istog dana, 8. novembra prošle godine, kada se rodila mala Maša, preminulo im je unuče od ćerke i bili su okupirani tom tragedijom – kaže rodbina.

Oni su prihvatili da sahrane bebu, ali je troškove snosio Centar za socijalni rad.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com