Bivši redar DF-a pušten da se brani sa slobode - Volim Podgoricu

Bivši redar DF-a pušten da se brani sa slobode

Navodni redar Demokratskog Fronta, Đorđe Milović (46) danas nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu pušten je da se brani sa slobode, saznaje CdM.

 Podsjećamo, njega je policija danas pretresla i tom prilikom pronašla dva pištolja za koje posjeduje oružne listove čije važenje je isteklo.

Njegov advokat Srđan Lješković kazao je za CdM da njegov klijent nije pripadnik neke od političkih partija u Crnoj Gori.

“Radi se o vojnom licu koje je penzionisano već deset godina. Zbog loše ekonomske situacije, morao je tražiti dodatni posao. Kao obezbjeđenje radi već šest godina u objektu Volkano. Samo jednom je bio angažovan kao obezbjeđenje na skupu DF-a, kada je i snimljen od strane lokalnih televizija”, naveo je Lješković.

On dodaje da se od tada njegov branjenik svrstava kao redar, obezbjeđenje te političke partije. Naglasio je da se radi o profesionalcu koji za svoje angažovanje prima određen novac.

“Iz svega navedenog želim istaći da svrstavanje moga branjenika u redare bilko koje političke paritje nije istinito. Oružje je njegovo, ali na žalost nije vodio računa da li je istekao oružani list. Ono nije korišćeno van njegove kuće”, rekao je advokat.

Posebno je naglasio da Milović nije bezbjednosno interesantno lice, kako su ga mediji okarakterisali. Zbog toga je zamolio medije da vode računa kada kvalifikuju osobe.

Lješković dodaje da nikakve zle namjere sa tom fotografijom koju su mediji objavili, na kojoj je osumnjičen s oružjem, nije bilo niti je bila kome namjenjena.

Svjedočili pripadnici PJP i inspektori

Povodom vrijeđanja države i službe od strane Milovića, u svojstvu svjedoka saslušani su i pripadnici Posebne jedinice policije i inspektori kriminalistike.

Iz PJP su svjedočili, kako saznaje CdM, Igor Razić i Goran Burić,  Aa od inspektora kriminalistike Rejhan Hadžialijagić, Marko Stanković i Dalibor Vujović.

Kako je kazao Lješković, oni su došli na njegovo radno mjesto i izvršili pretres Milovića, njegovog automobila i prostora u kojem živi.

Izvor: 

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com