Česi kupuju Telenor Crna Gora? - Volim Podgoricu

Česi kupuju Telenor Crna Gora?

Švedska kompanija Modern Times prodala je radio-difuznu grupu Nova češkoj PPF grupaciji, saopštile su obje strane. Očekuje se da će PPF kupiti bugarski telekomunikacioni ogranak norveškog Telenora, zajedno sa poslovanjem u Srbiji i Crnoj Gori, a čak je moguće i da će dodati mađarskog operatera, prenosi B92.

 

Ako Kelner kupi Telenor u Bugarskoj, koja je trenutno jedini mobilni operater koji ne nudi TV i medijske usluge, velike su mogućnosti da postane kombinacija dvije vrste poslovanja za proširenje na medijskom i tržištu telekomunikacija.

“Modern Times grupa (MTG) prodala je 95 odsto svojih akcija u bugarskoj medijskoj grupi, a PPF je dobio preostalih pet odsto akcija od Istočnoevropskog medijskog holdinga”, saopštila je češka grupa.

Ukupna vrijednost transakcije je 185 miliona eura, što je znatno ispod cijene za koju je MTG kupio Nova TV 2008. godine. Švedska kompanija je za kablovski kanal New + platila 620 miliona eura, a za magazin Eva 80 odsto, u vlasništvu grčke Antena grupe.

Prije toga, MTG je posjedovao samo Diema TV kanal. Ovaj švedski prodavac ističe i da će sredstva iz ugovora u Bugarskoj biti uložena u skandinavske zabavne djelatnosti grupe, u studije i globalni digitalni biznis.

Nova je najveća medijska grupa u Bugarskoj i sastoji se od sedam televizijskih kanala i 19 onlajn kompanija, što je zajedno ostvarilo prihode od 100 miliona eura za 2017. i 19,7 miliona eura u operativnom dobitku za Novu u 2017. godini.

“Televizija je imala 151,8 miliona leva prihoda u 2016. godini, a grupacija zapošljava 650 ljudi”, saopštili su iz MTG-a.

Izvor: 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com