Lebron srušio Karija: MVP po treći put! - Volim Podgoricu

Lebron srušio Karija: MVP po treći put!

Tim koji je izabrao as Klivlend Kavalirsa Lebron Džejms pobijedio je ekipu Stefa Karija na 67. Ol-star meču NBA lige rezultatom 148:145.

Ol-star susret dva tima najvećih zvijezda NBA lige donio je uobičajenu dozu atraktivnosti, sjajnih poteza, spektakla i ležernosti, ali je na kraju kada se lomila odluka o pobjedniku viđena veća ozbiljnost i velika borba, u kojoj je ekipa Lebrona Džejmsa izašla sa terena sa osmjehom na licu, iako je tokom većeg dijela utakmice bila u rezultatskom zaostatku.

FOTO: Reuters

Lebron Džejms je ponio titulu najkorisnijeg igrača meča, što je njegova treća MVP titula na Ol-staru u karijerim, prenosi Sport klub.

On je ubacio 29 poena, uz deset skokova i osam asistencija. Kevin Durent ga je pratio sa 19 poena, Pol Džordž je upisao 16 poena, po 14 su dodali Andre Dramond i Bredli Bil, Kajri Irving je ubacio 13 poena, a Entoni Dejvis 12. Rasel Vestbruk i Kemba Voker su dodali po 11 poena, a Slovenac Goran Dragić se upisao sa dva poena.

U protivničkom taboru Demar Derozan i Demijen Lilard su postigli po 21 poen, Džoel Embid je ubacio 19 poena, Karl Entoni Tauns 17, Janis Adetokumbo 16, Klej Tompson 15, a vođa tima Stef Kari 11 poena, uz šest skokova i pet asistencija.

Tim Stefa Karija je prvu četvrtinu završio sa 11 poena prednosti (42:31), a u sličnom ritmu je nastavio do poluvremena, iako je Tim Lebron uspio da povede u jednom momentu.

U trećem periodu igre je opet ekipa zvijezde Voriorsa bila duže u plusu, a pred završnu četvrtinu je vodila sa 112:109. Tim Stefa Karija je vodio i do pred sam kraj meča, a na 1:46 do kraja je imao prednost od 144:141.

FOTO: Reuters

Tada je Lebron izjednačio trojkom, jedan poen sa linije slobodnih bacanja je pogodio Demar Derozan (144:145), da bi Džejms ubacio dvojku, a zatim i Rasel Vestbruk, koji je postavio konačnih 148:145. Stef Kari je probao u poslednjem napadu da izbori produžetak, ali je Lebronov tim odigrao snažnu odbranu, pa je na kraju ta šansa propala.

Utakmica između najboljih košarkaša NBA lige odigrana je u drugačijem formatu, pa tako nije bilo tradicionalne borbe Istoka i Zapada, već su putem drafta ranije svoje timove odabrali zvijezda Golden Stejta Stef Kari i superstar Klivlenda Lebron Džejms.

FOTO: Reuters

U “Stejpls centru” došlo do sudara dva pomiješana tima iz dvije konferencije NBA lige, a sve u cilju kako bi se poboljšala ozbiljnost i zalaganje učesnika, što je ranijih godina često navođeno kao glavna zamjerka ovom egzibicionom meču.

Tako su se u prvoj petorci osim Stefa Karija, našli i njegovi “puleni” Janis Adetokumbo, Demar Derozan, Džoel Embid i Džejms Harden, dok su na klupi ostali Batler, Grin, Horford, Lilard, Lauri, Tompson i Tauns. Trener Tima Stef bio je Majk D'Antoni iz Hjuston Rokitsa.

FOTO: Reuters

Lebron Džejms je u prvu petorku uvrstio Kevina Durenta, Entonija Dejvisa, Rasela Vestbruka i Kajrija Irvinga. Njegov tim su činili još i Oldridž, Bil, Dragić, Dramond, Džordž, Oladipo i Voker. Dvejn Kejsi iz Toronto Reptorsa je bio trener Tima Lebron.

Entoni Dejvis je na Ol-star meču igrao u dresu sa brojem 0 i imenom saigrača iz Nju Orleansa Demarkusa Kazinsa, koji zbog povrede nije mogao da nastupi za Lebronov tim.

Naredni Ol-star meč će se igrati 17. februara 2019. godine u Šarlotu.

2 komentara

  1. Hey. Neat post. There’s a problem with the site in chrome, and you might want to check this… The browser is the marketplace leader and a good section of other folks will leave out your wonderful writing due to this problem.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com