Milo savjetnik SAMOM SEBI za 1.500 eura mjesečno - Volim Podgoricu

Milo savjetnik SAMOM SEBI za 1.500 eura mjesečno

Od kako je napustio mjesto premijera krajem 2016, lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović zarađivao je 1.500 eura mjesečno savjetujući kompaniju “Capital invest” čiji je on jedini vlasnik, stoji u imovinskom kartonu u registru Agencije za sprečavanje korupcije.

Đukanović je osnivač, ovlašćeni zastupnik i jedini vlasnik “Capital investa”, koji se bavi konsultantskim uslugama. Agenciji je trebalo gotovo 50 dana da postavi njegov imovinski karton, navodeći da je treba da izvrši “softversku kontrolu”, odnosno upoređivanje identičnosti Đukanovićeve elektronske prijave sa onom na papiru.

U slučaju, na primjer, novog ministra kulture Aleksandra Bogdanovića imovinski karton je postavljen desetak dana od prijema u Agenciji.

Agencija je saopštila da je Đukanović predao karton 28. decembra, a Bogdanović tačno mjesec dana kasnije – 28. januara.

Bogdanovićev karton je izašao 8. februara, a dan kasnije “Vijesti” su poslale pitanja Agenciji zašto nema kartona Đukanovića i koliko maksimalno traje kompjuterska a koliko administrativna kontrola.

Od Agencije, na čijem je čelu Sreten Radonjić, odgovora nema već 10 dana.

Đukanović je imao zakonsku obavezu poslije napuštanja premijerskog mjesta u novembru 2016, da do kraja novembra 2017. podnese izvještaj o svojoj imovini i prihodima Agenciji. Iako je prekoračio rok, iz Agencije su kazali da je Đukanović u skladu sa zakonom 28. decembra dostavio izvještaj o imovini.

Prema kartonu, Đukanović je vlasnik polovine “Global Montenegra” i četvrtine “Univerzitasa” – osnivača Univerziteta Donja Gorica.

Međutim, u imovinskom kartonu stoji da on nema druga primanja, niti od partije, niti od Kašarkaškog saveza Crne Gore čiji je predsjednik.

Jedina ostala primanja su ona od supruge Lidije Đukanović, koja u Prvoj banci njegovog brata Aca Đukanovića zarađuje oko 1.000 eura.

Lider DPS-a je i u “Univerzitatsu” ovlašćeni zastupnik i osnivač. U Đukanovićevom imovinskom kartonu se navodi i da je na “Univerzitats” upisano nepunih 20.000kvadrata zgrade i garaže i malo više od 12.000 kvadrata zemljišta u Donjoj Gorici.

Na “Global Montenegro” upisano je 20.130 kvadrata zemljišta pod hipotekom u Budvi. Đukanović nije dao saglasnost Agencije da pristupi njegovom bankarskom računu. Imovinsko stanje supružnika se nije promijenilo kada su u pitanju nekretnine, pa je Đukanović vlasnik stana od 187 kvadrata i dvije ruševine od 40, odnosno 30 kvadrata, a supruga porodične stambene zgrade od 121 kvadrat i 12 kvadrata pomoćne zgrade.

Oni su takođe vlasnici zemljišta.

Ministar dobija 1.490 eura, njegova supruga bez primanja

Aleksandar Bogdanović prijavio je u svom imovinskom kartonu da kao ministar kulute prima 1.490 eura. Iz Agencije su kazali da im je Bogdanović dostavio na vrijeme izvještaj o prihodima i imovini u roku od 30 dana po odlasku sa mjesta gradonačelnika Cetinja, odnosno 30 dana po stupanju na mjesto ministra kulture.

“Oba izvještaja o prihodima i imovini javnog funkcionera su dostavljena Agenciji 28. januara 2018. Izvještaji su obrađeni, verifikovani i objavljeni na internet stranici Agencije”, saopšteno je iz institucije na čijem je čelu Radonjić od 8. februara.

Bogdanović je po odlasku sa mjesta gradonačelnika Prijestonice podnio ostavku na mjesto predsjednika Zajednice opština i članstvo u UO Monteput .

Međutim, Zakon o Prijestonici mu omogućava da ostane član Senata Prijestonice. U kartonu stoji da on od kraja 2016. vraća 90.000 eura hipotekarnog kredita, a raspolaže i sa 25.000 eura gotovine.

Njegova supruga Milena Marović Bogdanović nema vlastitih prihoda, stoji u kartonu.

Na njega se vodi “krajsler ” iz 2005. koji je van upotrebe, a na suprugu godinu stariji “mercedes benz”.

Bogdanović je vlasnik dijela kuće, garaže, njive i livade. Ima akcije u Bjelasici radi i Jadranskom brodogradilištu. Kao ni Đukanović, ni on nije dao Agenciji saglasnost za pristup bankovnim računima Agenciji.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com