NE IDE VAM U VEZI A OSTAJETE ZAJEDNO: Psihilozi otkrivaju 3 RAZLOGA zašto se parovi ne usuđuju na raskid! - Volim Podgoricu

NE IDE VAM U VEZI A OSTAJETE ZAJEDNO: Psihilozi otkrivaju 3 RAZLOGA zašto se parovi ne usuđuju na raskid!

Kada strast splasne, neki parovi nemaju volje da raskinu i tako ostaju do kraja u vezi koja ne obećava.

Stručnjaci iz ove oblasti su pokušali da nađu odgovor, zašto je to tako.

Psiholozi kažu da su ovo tri osnovna razloga:

Investicija
Kad neko investira puno svojih emocija, truda i vremena u neki odnos, neće ga tek tako prekinuti. Maskimalno će se truditi da se ta investicija na kraju pokaže isplativom. Kad neki par iza sebe ima deset godina braka, zajedničku emotivnu istoriju, dvoje djece i zajedničke nekretnine, puno će se teže odlučiti na prekid nego par koji dijeli psa i podstanarski stan.

 

FOTO: PROFIMEDIA

Pesimizam
“Zašto bih prekidala ovu vezu kad sam ionako prilično sigurna da za mene nema ništa bolje”. Ovakve izjave su vam sigurno poznate. Osobe koje su po prirodi pesimisti ili je njihova ljubavna istorija to od njih napravila prosto ne vide smisao u prekidanju nečeg lošeg da bi došle na gore.

Manipulacija
Jedan od partnera je na ivici da prekine vezu, ali ga drugi manipulacijama uspijevaju da natjera da odustane. Obećanja o tome kako će se promijeniti, čak i ona koja su više puta bila prekršena, u kombinaciji s dramatičnim izjavama ljubavi ili romantičnim gestovima, krajnje praznim i površnim, mogu “žrtvu” prevariti na neki period.

FOTO: PROFIMEDIA

SrbijaDanas, Foto: Profimedia

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com