OGLASIO SE PEJOVIĆ: Evo šta je poručio… - Volim Podgoricu

OGLASIO SE PEJOVIĆ: Evo šta je poručio…

Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović kazao je da će se na odluku Agencije za sprječavanje korupcije u kojoj se navodi da je prekršio Zakon o sprječavanju korupcije odnijeti odgovorno i da će iskoristiti svoja prava u skladu sa Zakonom.

GRAĐANI DEBELO PLAĆAJU! Pejović NEZAKONITO prima po 3.168 eura!

Vlada: Na odluku ASK prvo da reaguje Pejović, pa onda Marković

“Nakon uvida u sadržaj odluke Agencije za sprječavanje korupcije u vezi sa podnijetom inicijativom o utvrđivanju kršenja Ustava i odredbi Zakona o sprječavanju korupcije, obavještavam javnost da ću se, uz poštovanje odluke Agencije, kao i svih crnogorskih institucija, odnijeti odgovorno i u ovom konkretnom slučaju, uz pravo daljeg djelovanja kroz iscrpljivanje pravnih sredstva koja su propisana Zakonom,” navodi se u Pejovićevom saopštenju.

Agencija za sprječavanje korupcije je ranije utvrdila da Pejović ne može imati status ambasadora, jer je time prekršio Zakon o sprječavanju korupcije, kao i da to nije u skladu sa Ustavom.

Iz Vlade Crne Gore saopštila je potom da će premijer Duško Marković reagovati na odluku ASK nakon što to učini Pejović lično, kao i po upoznavanju sa odlukom ASK.

Iz Centra za građansko obrazovanje (CGO) ranije su pozvali Markovića da smijeni Pejovića, dok su iz više opozicionih stranaka pozvali ministra da sam podnese ostavku.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com