PROBLEM NASILJA U PORODICI: Skupština će saslušati Mevludina Nuhodžića, Kemala Purišića i Kenana Hrapovića - Volim Podgoricu

PROBLEM NASILJA U PORODICI: Skupština će saslušati Mevludina Nuhodžića, Kemala Purišića i Kenana Hrapovića

Povodom problema nasilja u porodici, tri skupštinska odbora saslušaće ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića, ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i ministra zdravlja Kenana Hrapovića.

Oni će biti saslušani 23. februara na temu “Zaštita i podrška ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u porodici“.

Nedavni slučaj brutalno ubijenog petnaestomjesečnog dječaka ukazao je na krupne nedostatke u sistemskom odgovoru na nasilje ispostavilo se da građani u 21. vijeku i dalje ćute i ne prijavljuju nasilje, institucije ih ne ohrabruju da se drugačije ponašaju iako ih istraživanja opominju da to čine, a borba se svodi na kampanje koje su uglavnom kratkog daha.

Doda li se tome statistika koja ukazuje da je prošle godine policija zabilježila povećanje broja povratnika izvršilaca krivičnih djela sa elementima nasilja u porodici, odnosno da se taj broj skoro udvostručio, onda su to podaci koji traže odgovor.

Za samo pet godina u Crnoj Gori zabilježeno je deset ubistava koja se mogu dovesti u vezu sa nasiljem u porodici.

A, statistika Uprave policije pokazuje da je u posljednje dvije godine došlo do povećanja broja povratnika koji su počinili krivična djela nasilje u porodici.

CdM

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com