Šaranović poručio da Pejović ima i zrno časti podnio bi ostavku - Volim Podgoricu

Šaranović poručio da Pejović ima i zrno časti podnio bi ostavku

Slučaj Aleksandra Andrije Pejovića najbolji je dokaz da su DPS-u i njihovim funkcionerima duple plate i višestruke privilegije ključni motiv za bavljenje politikom, kazao je Danilo Šaranović, poslanik Demokrata.

“Nije im prvi put da bace Ustav i zakone pod noge radi svojih ličnih interesa. U slučaju samo jednog ministra su prekršili Ustav, Zakon o sprečavanju korupcije i Zakon o vanjskim poslovima, a donijeli su i neustavnu Odluku o uspostavljanju strukture za pregovore o pristupanju Crne Gore EU, a u vezi koje je 5 poslanika Demokrata sačinilo Predlog za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti, kako bi se ustavna kontrola ovog akta maksimalno ubrzala i da se spriječi ponavljanje istog primjera”, smatra Šaranović.

Prema riječima Šaranovića da  Pejović ima zrno političke časti, ne bi časa časio da podnese ostavku i odstupi sa ministarske funkcije. “Uzalud su bili argumentovani apeli civilnog sektora – on je nastavio da promoviše antiustavnost i antizakonitost. Iako mu je žao 4690 eura, ne bi trebalo da stavi džep ispred obraza i da istrajava na svojim funkcijama.”

Dodaje da favorizovanje jednog čovjeka i gomilanje javnih funkcija, plata i privilegija u njegovu korist, a na štetu Ustava, zakonskog poretka i dobre prakse, govori o dubokoj moralnoj, institucionalnoj i političkoj krizi u Crnoj Gori.

“Očigledno je da samo funkcioner DPS-a može nakon protivustavnog i protivzakonitog gomilanja javnih funkcija može primati dupli prihod od 4690 eura i netremice gledati u oči 52 000 ljudi na birou rada, od čega je 10 700 visokoškolaca, odnosno 10 doktora nauka i 275 magistara. Šta o našoj zemlji mogu misliti predstavnici EU sa kojima on u ime Crne Gore pregovara, kad imaju u vidu da je on protivustavno i protivzakonito spojio javne funkcije? Da li ministar i pregovarač koji krši Ustav i zakone može biti podsticaj više da se udovolji zahtjevima iz poglavlja 23 i 24?”, poručuje Šaranović na kraju.

CdM

1 komentar

  1. closings are dead-on and i will forthwith subscribe for your rss nourish to stay as much date with your up approaching postings. Sure! I confess it, your

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com