Sjednica Skupštine Kosova o demarkaciji sa CG ponovo odgođena - Volim Podgoricu

Sjednica Skupštine Kosova o demarkaciji sa CG ponovo odgođena

Još nije precizirano kada će se pred poslanicima Skupštine Kosova naći ratifikacija Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj kaže da poslije zakazivanja nove sjednice o demarkaciji nema nazad.

“Zbog svega što je pratilo proces demarkacije, prije nego što se ovo pitanje ponovo nađe u Skupštini, trebalo bi da se konsultujemo sa svim parlamentarnim grupama i poslanicima, kako bi pripremili sve za narednu sjednicu”, smatra premijer Kosova Ramuš Haradinaj.

“U toku je proces rješavanja pitanja demarkacije.Vrijeme će pokazati da li smo sačuvali teritoriju , dobili slobodu kretanja i izvukli Kosovo iz veoma teške situacije. To ne možemo sami da učinimo, bez razumijevanja drugih. Zato je sada važno da imamo podršku svih , Srpske liste, Samoopredeljenja i svakog poslanika u Skupštini, jer je to trenutak kada  bi svi trebalo da budemo zajedno“, kazao je premijer Kosova.

Haradinaj nije precizirao kada će se pred poslanicima naći pitanje demarkacije, navodeći da će možda proći i sedam dana kako bi sve bilo spremno za ovu sjednicu poslije koje, dodaje, nema nazad.

“Promijenilo se činjenično stanje, postoji sporazum između dvojice predsjednika, sporazum koji ima opciju ponovnog razmatranja i korekcije u pravcu Čakora i Kule.  Ne znam da li su mediji prenijeli i ja sam radio na ovom sporazumu. Direktno sam bio  uključen u suštinu ovog sporazuma i zahvaljujem svima koji su radili na ovom sporazumu”, istakao je on.

Podsjetimo, vanredna sjednica Skupštine Kosova posvećena ratifikaciji Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom bila je zakazana za 18. februar. Sjednica je, međutim, odgođena, a na novi datum još nije određen.

 (RTL)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com