Slavna igra “Call of Duty” postaje novi filmski univerzum! - Volim Podgoricu

Slavna igra “Call of Duty” postaje novi filmski univerzum!

Jedna od najpoznatijih i najpopularnijih video-igara svih vremena, ratna pucačina “Call of Duty”, uskoro će postati film. Kao da to nije samo po sebi velika vijest, iza brda se valjaju i mnogo grandiozniji planovi.

No, krenimo redom. “Call of Duty“, slavni FPS na kojem su generacije odrastale i u kojem se danas takmiče profesionalni gejmeri, postaje film, i to u produkciji kuće Activision Blizzard Studios, filmske divizije gejming kompanije Activision Blizzard. Kako saznaje Variety, u toku su pregovori sa rediteljem ovog ostvarenja, a za taj zadatak je izabran Stefano Solima (Stefano Sollima).

Italijan svakako zvuči kao odličan izbor, jer iza sebe ima uspješne krimi-serije kakva je “Gomorrah” i odlični triler film “Suburra“, a uskoro će se Holivudu predstaviti režiranjem nastavka filma “Sicario“.

Informacije o radnji još nisu poznate, ali je Stejsi Šer (Stacey Sher), predsjednica Activision Blizzard Studios, u ranijim intervjuima najavila da će filmovi biti “različite inkarnacije igara, prije nego ekranizacije već postojećih scenarija“. Osim toga, Šer i njeni saradnici su govorili i o svojim ambicijama da megauspješnu igru pretvore u sopstveni filmski univerzum, koji bi mogao da “izađe na crtu“ gigantima kakvi su Marvel DC.

Ambicija očigledno ne nedostaje, fanova širom planete takođe, ali ostaje ta vječita rezerva u pogledu (ne)uspješnosti dosadašnjih konverzija video-igara u filmske spektakle. Solima, ako bude potvrđen, mogao bi da bude prvi dobar potez na putu prekidanja ove neslavne tradicije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com