Stanić: Pejović dokaz da je aktuelna vlast protiv evropskih vrijednosti - Volim Podgoricu

Stanić: Pejović dokaz da je aktuelna vlast protiv evropskih vrijednosti

Socijaldemokratska partija pozvala je ministra evropskih poslova Aleksandra Pejovića da podnese ostavku nakon što je Agencija za sprčavanje korupcije utvrdila da krši Ustav, obavljajući neustavno dvije javne funkcije.

“Podsjećamo da Pejović pored Ustava krši i Zakon o vanjskim poslovima jer kao ambasador istovremeno obavlja funkciju visokog partijskog funkcionera. Da ne govorimo koliko je antievropsko ponašanje da glavni pregovarač sa EU, koji proces treba da bude vlasništvo cjelokupnog društva, bude neko ko se kao DPS vojnik eksponira na partijskim forumima. Kakvo je evropsko lice DPS najbolje pokazuje ovaj slučaj gdje glavni u toj partiji koji se bavi Evropskom unijom direktno krši Ustav gazeći vladavinu prava kao osnovni zahtjev u evropskim integracijama”, navodi se u saopštenju portparola SDP-a Mirka Stanića.

Dodaje da Pejović “koji bi, da je sreće, trebalo da bude glavni promoter vladavine prava i evropskih standarda” svojim ponašanjem “pokazuje da je potpuna negacija tih vrijednosti”.

“To je najbolja potvrda onoga što SDP u kontinuitetu saopštava – aktuelna vlast je suštinski, i na djelu, protiv evropskih vrijednosti i zato je jasno da s ovakvom vlašću Crna Gora ne može ući u EU”, zaključio je Stanić.

Vijesti

1 komentar

  1. cheers for taking the time to discuss this, I feel strongly about it and love learning more on this topic. If possible, as you gain expertise, would you mind updating your blog with more info? as it is extremely useful for me.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com