Home / NOVOSTI / Društvo / UCG raspisao konkurs za izbor dekana na dva fakulteta

UCG raspisao konkurs za izbor dekana na dva fakulteta

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je na sjednici održanoj 19. februara donio Odluku o raspisivanju konkursa za izbor dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i Fakulteta za turizam i hotelijerstvo.

“Na sjednici Upravnog odbora donešena je Odluka o politici novog zapošljavanja na Univerzitetu Crne Gore, kojom se obezbjeđuje racionalizacija zapošljavanja, odnosno uređuje postupak odobrenja novog zapošljavanja na organizacionim i unutrašnjim jedinicama Univerziteta, kao i obim i rokovi preispitivanja optimalnog broja zaposlenih”, kazao je nakon sjednice predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Duško Bjelica.

Aktima o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta utvrđuje se maksimalni broj zaposlenih na neodređeno vrijeme za svaku organizacionu i unutrašnju jedinicu u cilju obezbjeđenja finansijske održivosti i očuvanja stabilnosti budžeta Univerziteta Crne Gore. Upravni odbor nalaže organizaciju vršenja poslova u skladu sa njihovom prirodom, načinom obavljanja i njihovom međusobnom funkcionalnom povezanošću, kao i ostvarivanje pune zaposlenosti svih izvršilaca na način adekvatan vrsti složenosti i obimu poslova, čime se rashodi za zarade svode na održiv nivo.

Odluka će biti objavljena u Biltenu Univerziteta Crne Gore, nakon čega će biti pravosnažna.

Na sjednici je usvojen Elaborat o opravdanosti osnivanja Centra izvrsnosti za istraživanja i inovacije, kao i Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta na Biotehničkom fakultetu. Usvojen je i Prijedlog izmjena i dopuna Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta na organizacionim jedinicama Univerziteta Crne Gore.

Usvojen je i Pravilnik o izmjenama Pravilnika o postupku vrednovanja i načinu nagrađivanja zaposlenih za poseban doprinos razvoju i međunarodnom pozicioniranju Univerziteta Crne Gore. Upravni odbor usvojio, po prvi put, i Pravilnik o zaštiti i zdravlju na radu.

Jednoglasno je usvojen Stav Upravnog odbora Unverziteta Crne Gore o odbacivanju manipulativnih navoda iz pamfleta „U odbranu autonomije Univerziteta Crne Gore“ kao tvorevine grupe autora.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *